Computeren kan nemt forvandles til en tablet ved at klappe skærmen om bag på computeren.

Acer Chromebook Spin 513 – CP513-1HS3N1

Spin 513 er en god, liten og ikke minst rimelig datamaskin som vil dekke de flestes behov for en bærbar kontor-pc.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Acer
8.4

Chromebook Spin 513 er en utmerket liten kontormaskin fra Acer med mange fine detaljer.

Du kan for eksempel forvandle den til et nettbrett ved å brette skjermen helt rundt på baksiden. Det fungerer uten problemer – spesielt fordi datamaskinen ikke er så tung, men likevel har et par solide hengsler mellom selve datamaskinen og skjermen.

Skjermen leverer et bilde med høy kvalitet. Panelet er av IPS-typen, og det gir blant annet gode betraktningsvinkler slik at du også kan se godt hvis du sitter litt på skrå i forhold til skjermen. Det er god lysstyrke og kontrast, og den berøringsfølsomme overflaten gjør det til en lek å betjene datamaskinen uten å ha fingrene på tastaturet hele tiden.

Det siste lærer du raskt å sette pris på, for tastaturet er et av Spin 513s svake punkter: Tastene kan bare trykkes litt ned, og du blir fort usikker på om tastetrykket ditt er oppfattet av datamaskinen. Tastene belyses nedenfra av hvitt LED-lys og det er lett å lese bokstaver og tall, selv om vi ville ha foretrukket store bokstaver på tastene i stedet for de små bokstavene som er litt vanskeligere å oppfatte når vi for eksempel raskt skal se forskjell på i, t og l. Men de små bokstavene på tastaturet er et kjennetegn på Chromebooker, så det er vanskelig å skylde på Acer her.

Googles operativsystem Chrome OS går som det skal på Spin 513. Vi prøvde et par av de mer krevende spillene som finnes i Google Play Butikk, og de gikk flott og problemfritt. Som på andre Chromebooker finnes det et stort utvalg av gratisprogrammer som du kan bruke til arbeidet ved datamaskinen. Bare Googles kontorpakke med programmene Docs og Sheets vil kunne dekke de flestes behov for henholdsvis tekstbehandling og regneark.

Vi kunne bruke pc-en på batteriet under en hel arbeidsdag og fortsatt ha 15 prosent igjen ved arbeidsdagens slutt. Ladingen skjer med en USB-kabel gjennom en strømforsyning som ikke er større enn høyst nødvendig. Det er i det hele tatt ikke en datamaskin du blir lei av å bære rundt på.

+ God batteritid

+ Flott skjerm

–  Dårlig tastatur

Conclusion

Spin 513 er en god, liten og ikke minst rimelig datamaskin som vil dekke de flestes behov for en bærbar kontor-pc.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Chromebook
Prosessor
Snapdragon SC7180
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
64 GB eMMC
Skjermstørrelse
13,3"
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
3 x USB 3.2 Gen. 1, 2 x USB-C Gen. 2
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
31 x 20,9 x 1,56 cm
Vekt
2,03 kg
Operativsystem
Chrome OS
Benchmark (høyest er best)
GeekBench 5.0: 466 single core, 1193 Multi-Core