De to kraftige hængsler føles betryggende solide, når du vipper skærmen helt om på bagsiden af computeren.

Acer Chromebook Spin 713

Spin 713 er en robust og vellykket Chromebook. Du kan også bruke den som nettbrett til å kjøre Android-apper

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Acer
9.1

Spin 713 er en solid bygget Chromebook-pc som fungerer perfekt sammen med Googles mange nettjenester.

Operativsystemet Chrome OS har utviklet seg mye siden starten, da det nesten ikke kunne utrette mer enn nettleseren Chrome kunne på en Windows-pc. I dag kan Chromebooks kjøre Android-apper, og du kan bruke Googles stemmeassistent til å få svar på spørsmål eller styre de stadig mer utbredte Smart Homeproduktene, for eksempel den smarte Philips Hue-belysningen.

Skjermformatet er 3:2. Det betyr blant annet at du må leve med svarte striper øverst og nederst når du for eksempel ser på Netflix. Det høye formatet er likevel et godt kompromiss, for det betyr at denne Chromebooken også egner seg som et nettbrett når du feller skjermen helt ned på baksiden og setter Spin 713 på høykant. Da kan du bruke fingrene til å styre hva som skjer på skjermen, og det er nærmest som å sitte med et stort Android-nettbrett i hendene. Skjermen er av god kvalitet. Oppløsningen og den maksimale lysstyrken er høy, og den berøringsfølsomme overflaten er rask til å fange opp fingertuppenes bevegelser.

Spin 713 har riktignok ikke en av Intels raskeste prosessorer, men du får likevel en ytelse som kan kjøre apper til både Chrome OS og Android uten irriterende hakking eller ventetid. Testmodellen har 128 GB lagringsplass, men Spin 713 fås i mange ulike konfigurasjoner, som blant annet 256 GB lagringsplass med både tregere og raskere prosessorer. Du kan også utvide lagringsplassen ved å sette inn et microSD-kort i kortleseren på siden av datamaskinen.

Vi fikk omtrent syv timers batteritid ut av datamaskinen på en vanlig arbeidsdag, der vi brukte det meste av tiden med kontorpakken Google Docs og på nettet med Google Chrome.

Ladingen skjer med en USB-C-kabel som kan kobles til én av de to portene på venstre side av datamaskinen. Det ville derimot vært fint om vi kunne koble til fra begge sider, for det ville gitt oss flere lademuligheter når vi sitter og jobber.

 


+ Flott skjerm

+ Stort apputvalg

– Kun lading på én side

Conclusion

Spin 713 er en robust og vellykket Chromebook. Du kan også bruke den som nettbrett til å kjøre Android-apper

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Chromebook
Prosessor
Intel i5-1135G7
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
8 gigabytes
Lagringsplass
128 gigabytes
Skjermstørrelse
13,5 tommer
Skjermoppløsning
2256 x 1504 pixels
USB-porter
2 x USB C 3.2, 1 x USB A 3.2
Tilkoblinger
HDMI, hodetelefon, microSD-kort
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.
Mål
30 x 23,5 x 1,68 cm
Vekt
1,45 kg
Batteritid
Cirka syv timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Chrome OS