Test av Acer Nitro 5

Acer Nitro 5 AN515-51-73DQ

Acer Nitro 5 er en kraftig maskin med i7-prosessor og et 1050 TI skjermkort.

av #Datamaskin #Acer
7.7

Acer Nitro 5 er en bærbar pc for deg som vil ha rask maskinvare til en overkommelig pris. Bare vær klar over at designen er deretter.

Til gjengjeld får du en kraftig pc med både SSD og vanlig snurredisk.

Ved første øyekast er designen på Acer Nitro 5 ganske stilren. Den matt svarte overflaten med vinrøde hengsler skremmer ingen. Det er først når man tar tak i maskinen at den virker billig på en litt plastaktig måte. Nitro 5 har riktignok en overflate av metall, men den gir lett etter når man trykker på den.

Det samme skjer når man skriver på tastaturet og hviler hendene på maskinen. Ikke bare tastaturet, men også den delen hendene hviler på, gir etter.

Tastaturdesign er nok langt på vei en smakssak, men det bør være bedre enn dette.

Til gjengjeld har Acer fått plass til både talltastatur og piltaster ved å fjerne den høyre Windows-tasten, og det er en smart løsning.

Rask prosessor

Under det ikke altfor solide chassiset finner vi en rask i7-prosessor, et 1050Ti-skjermkort og 8 gigabyte ram. Maskinvaren løser alle hverdagsoppgaver uten problemer – til og med uten at maskinen blir særlig varm.  i7-7700HQ-prosessoren og det kraftige skjermkortet takler de fleste nye spill, så lenge man lar være å velge de mest krevende grafikkinnstillingene.

Utvalget av porter er ganske gjennomsnittlig for en bærbar i denne prisklassen, det vil si 3 stk. USB Type-A og en enkelt USB Type-C.

Også skjermen havner midt på treet. Den har IPS-panel, og det betyr blant annet store betraktningsvinkler. Lysnivået er ganske brukbart, og også fargegjengivelsen er god. Alt i alt er det altså en god, men ikke suveren skjerm.

 

+ Rask prosessor
+ God spillgrafikk
– Mekanikken er middelmådig

Laveste pris på Acer Nitro 5 finner du her:
Prisjakt

Konklusjon

Acer Nitro 5 er ingen dårlig maskin og appellerer til deg som bruker den bærbare til både jobb og grafikktunge oppgaver som spill. Maskinen er kraftig og prisen overkommelig, men den kunne vært bedre rent mekanisk.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Bærbar
Prosessor
Intel Core i7-7700HQ
Skjermkort
Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4 GB
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB SSD & 1 TB HDD
Skjermstørrelse
15,6
Skjermoppløsning
1920 x 1080
USB-porter
2 x USB 2.0, 1 x UB 3.0,
Tilkoblinger
HDMI, Ethernet, 3.5 mm mini-jack, SD, SDHC, SDXC
Nettverk
802.11a/b/g/n/ac
Mål
39x 26,6 x 2,68 cm
Vekt
2,7 kg
Batteritid
Opptil 7 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (høyest er best)
Passmark: 3867