Der er rigeligt med luft mellem skærm og tastatur, så skærmen sidder højere end på en typisk bærbar pc.

Acer Nitro 5 AN515-58-71MH

Acer Nitro 5 er en glimrende pc til en fast plass på skrivebordet, men vær forberedt på en del støy.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Acer
8.9

Acer Nitro 5 er en bærbar pc med en størrelse og vektklasse som gjør den best egnet til å stå på en fast plass på skrivebordet.

Datamaskinen veier like under 2,5 kilo og har både numerisk tastatur og en stor skjerm med bred ramme rundt. Det er altså ikke akkurat en datamaskin som inviterer til å bli lagt i en skulderveske og transportert rundt hver dag.

Den store datamaskinen er tett-pakket med noe av den beste elektroniske innmaten akkurat nå. Både prosessor, grafikkort og SSD er blant de raskeste i sine kategorier, og det merkes når du bruker datamaskinen. Alt i Windows kjører naturligvis helt uten å nøle, og du kan spille selv de mest krevende nye 3D-spillene uten problemer. Du må imidlertid være innstilt på å bruke hodetelefoner, for støy-nivået fra viftene er svært høyt, spesielt når grafikkortet blir satt på prøve. Da vi kjørte testprogrammet for å måle datamaskinens ytelse, startet viftene og blåste ned noen papirbiter på gulvet. Det kan med andre ord oppstå en lokal ministorm både bak og på sidene av datamaskinen, der det sitter noen store kjøleriller.

Viftene styres av Acers Windows-­program, NitroSense. Vi skrudde for moro skyld opp omdreiningshastigheten til det maksimale, og viftene tordnet av gårde med over 7 000 omdreininger i minuttet. Heldigvis er Nitro 5 god til å regulere avkjølingen, slik at datamaskinen er nesten lydløs når du bare sitter og jobber i et kontorprogram i Windows. Det er veldig gode muligheter til å koble til både ekstrautstyr og kabelnettverk, og du får også en Thunderbolt 4-port slik at du for eksempel kan koble til en ekstra skjerm. Noen av tilkoblingene, blant annet tilkoblingen til strøm, sitter på baksiden. Det er ganske praktisk at de er gjemt bort når du likevel ikke skal pakke sammen datamaskinen hver dag.

Skjermen er god, både til spill og kontorarbeid. Den har en matt overflate og god lysstyrke, og så har den en oppdateringsfrekvens på 144 Hz som får grafikken fra f.eks. actionspill til å vises veldig flott når det skjer mye på skjermen.

Foran skjermen sitter det et tastatur som er så godt som det kan bli når det skal få plass i en bærbar pc: Tastene er myke og gir god respons, og så er det etter vår mening alltid hyggelig – som her – å ha et numerisk tastatur til rådighet når du skal skrive inn tall i regnearket med familiens budsjetteller gjøre en rask beregning i Windows’ kalkulator.


+ Høy ytelse

+ Gode tilkoblinger

– Ekstreme vifter

Conclusion

Acer Nitro 5 er en glimrende pc til en fast plass på skrivebordet, men vær forberedt på en del støy.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Prosessor
Intel Core i7-12700H
Skjermkort
NVIDIA GeForce RTX 3060, 6 GB
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB SSD NVMe
Skjermstørrelse
15,6"
Skjermoppløsning
2560 x 1440 pixels
USB-porter
1 x USB-C 3.2 Gen 2, 1 x USB 3.2 Gen 2, 2 x USB 3.2 Gen 1
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
36 x 27,1 x 2,6 cm
Vekt
2,49 kg
Operativsystem
Windows 11 Home 64-bit
CPU Mark
26487
2D Mark
477
3D Mark
14343
Memory Mark
2773
Disk Mark
33909
Benchmark (høyest er best)
4980