Acer Predator 17

Et tungt beist av en svært kraftig bærbar pc.

av #Datamaskin #Acer
9.0

En potent spill-pc behøver ikke lenger å være innkapslet i et stort og glorete kabinett som er plassert under skrivebordet. De siste årene har det nemlig oppstått en vennligsinnet konkurranse mellom pc-produsentene om hvem som kan lage den kraftigste maskinen som får plass i en pc-veske. Nå har Acer levert sitt nyeste bidrag til kappestriden.

Vi gjør imidlertid den interesserte leseren en bjørnetjeneste ved å påstå at Acer Predator 17 er særlig bærbar. Med en kampklar vekt på ikke mindre enn 4,35 kilo er den nemlig en tung reisepartner. I tillegg skal man gjerne ha med strømforsyningen, og dermed øker vekten med ytterligere noen hundre gram.

Det er ikke uten grunn at Predator 17 veier like mye som en kraftplugg av en nyfødt baby. Den er proppfull av potente komponenter som uten videre kan kjøre alle tenkelige programmer, spill og virtuell virkelighet med overbevisende resultater. Maskinvaren er omgitt av et kraftig plastkabinetter som sørger for god beskyttelse, men som også bidrar gir den en klumpete design.

Pc for spesielle behov
Batteritiden er relativt god, men med maskinvare i denne klassen er det ingen overraskelse at man må finne frem strømforsyningen etter bare et par timer med et krevende program.

Predator 17 er kort sagt en enormt stor og tung bærbar. Utformingen minner mest om en av de tidlige bærbare maskinene fra midten av 90-tallet, som gjerne var på størrelse med en god hodepute.

Dette er altså ingen maskin man gjerne drar med seg frem og tilbake til kontoret på den daglige pendlerturen. Predator 17 er imidlertid et godt valg hvis du har behov for en svært kraftig maskin som må kunne fraktes fra tid til annen, men som normalt har en fast plass på skrivebordet, der den er koblet til en god mus og en større skjerm. Som vanlig bærbar er den for stor, for tung og for dyr.

 

Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

 

+Svært kraftig
-Stor og tung
-Ikke spesielt bærbar

Konklusjon

Predator 17 er kraftig, men den er også så voldsom at den er vanskelig å anbefale hvis du vil ha en pc som faktisk er bærbar.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Prosessor
Intel Core i7 (6. Gen) 6700HQ / 2.6 GHz (3.5 GHz) / 6 MB Cache
Skjermkort
GeForce GTX 1070
Minne (RAM)
16 GB RAM
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
17.3"
Skjermoppløsning
1920 x 1080
Nettverk
802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, Gigabit Ethernet
Mål
42.3 cm x 32.15 cm x 3.97 cm
Vekt
4,35 kg
Batteritid
Opptil 3 timer
Operativsystem
Win 10 Home 64-bit
Benchmark (høyest er best)
4454,7 i Passmark