Test av Acer Spin 1

Acer Spin 1 SP111-32N-P7W4

Acer Spin 1 er en lett bærbar og passer for deg som har bruk for en pc når du er på farten.

av SLO #Datamaskin #Acer
8.1

I disse dager kommer det flere bærbare pc-er enn vi klarer å teste. Markedet oversvømmes av all verdens utgaver – og mange er like både utenpå og inni.

Derfor skårer Acers Spin 1 2-i-1-pc-en på at den er annerledes. Dessuten er den både lett og rimelig.

La det være sagt med det samme: Er du ute etter en kraftkar av en pc som kan klare både spill og bildebehandling, så kan du slutte å lese nå. Hvis du derimot er ute etter en rimelig maskin med Windows 10 S, som ligger midt på treet ytelsesmessig og der du bare kan installere apper fra Microsoft Store, så bør du lese videre.

Du får maskinen for under fire tusen kroner, og det er overraskende. Chassiset er nemlig i metall og føles veldig robust. Når du ser nærmere på Spin 1, føles den faktisk som en bærbar i en langt høyere prisklasse.

Som navnet tilsier, kan skjermen vendes hele veien rundt, slik at Spin 1 også kan brukes som nettbrett. Brettfunksjonen er bedre enn hos mange av konkurrentene, fordi Spin 1 er ganske behagelig å sitte med på grunn av den relativt beskjedne skjermstørrelsen på 11,6 tommer og den lave vekten.

Lav ytelse – god skjerm

Selv om Acer reklamerer med at prosessoren benytter den nyeste teknologien, og at den skal øke ytelsen automatisk ved behov, så kjemper Spin 1 fælt når den utsettes for hardt arbeid.

Det er da heller ikke meningen at Spin 1 skal være en kontormaskin. Den er beregnet på å være med når du er på tur. Acer Spin 1 er ideell å bruke på toget, på kafé eller på ferie.

Den trykkfølsomme IPS-skjermen med full HD-oppløsning er til gjengjeld fantastisk flott – lyset er skarpt og fargegjengivelsen særdeles naturtro.

En av de negative tingene med maskinen er at den leveres med Windows 10 S. Operativsystemet aksepterer bare apper fra Windows Store, og det er en stor ulempe på en ellers velfungerende maskin.

 

+ Lett å ta med
+ God skjerm
+ Prisgunstig
– Relativ dårlig ytelse
– Kun Microsoft-apper tilgjengelig

 

Les mer om Spin 1 her:
https://www.acer.com/ac/en/SG/content/model/NX.GRMSG.001

Modellen med Intel Core N4200-prosessor var ikke tilgjengelig i butikkene da testen ble foretatt. Pc-en få med forskjellige konfigurasjoner.

Konklusjon

Ytelse og pris går hånd i hånd på Acer Spin 1. Den passer kun til lettere oppgaver, men er fin å ha med når man er på farten.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
2-i-1
Prosessor
Intel Pentium Quad Core N4200
Skjermkort
Intel HD Graphics
Minne (RAM)
4 GB DDR3 Low Voltage Memory
Lagringsplass
eMMC 64 GB
Skjermstørrelse
11,6"
Skjermoppløsning
1920 x 1080
USB-porter
1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0
Tilkoblinger
HDMI, MicroSD, 3.5 mm mini-jack
Nettverk
802.11a/b/g/n/ac & Bluetooth
Mål
29 x 20 x 1,25 cm
Vekt
1,2 kg
Batteritid
Opptil 8 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 S