Test av Acer Spin 5 SP513-52N-50C2

Acer Spin 5 (SP513-52N-50C2)

Acer har lansert en oppgradert 2-i-1-maskin. Spin 5 imponerer med en oppgradert i5-prosessor og lekker design.

av #Datamaskin #Acer
9.1

Acer har lansert et oppgradert medlem av Spin-familien, som består av en rekke 2-i-1-maskiner der skjermen kan legges helt bakover til den møter baksiden av tastaturet, slik at man i praksis har et litt tykt og tungt nettbrett.

Det første vi legger merke til ved Spin 5 er den eksklusive og solide designen. Den er slank og kapslet inn i et karbonfarget kabinett som virker robust.

Vipper du skjermen helt rundt, forvandles altså Spin 5 til et utmerket nettbrett. Maskinen veier riktignok 1,5 kilo og kan derfor være utmattende å bruke i sofaen over lengre tid. I motsetning til mange lignende maskiner ligger den imidlertid godt i hånden, mens enkelte rivaler nærmest skjærer seg inn i håndflatene.

Så langt gir altså Spin 5 et positivt inntrykk. Pekeplaten er presis og vibrerer behagelig når man klikker på den. Tastene er forholdsvis lave og gir lite respons når de trykkes ned.

Med i den relativt rimelige prisen får du også Acers Active Stylus Pen. Den har ganske god presisjon og er spesielt nyttig hvis du tegner eller tar håndskrevne notater.

Kraftig prosessor imponerer

Den nye Spin 5 har fått en kraftig prosessoroppgradering. Den lynraske i5-8250U-prosessoren takler tunge oppgaver over all forventning, uten at Spin 5 blir spesielt varm. Du kan til og med kjøre lettere, prosessorkrevende spill.

Til gjengjeld er ikke Intel HD 620 den kraftigste grafikkløsningen på markedet. I praksis betyr det at du ikke kan regne med å kjøre spill med høye krav til grafikkytelser.

Den 13 tommer store berøringsfølsomme IPS-skjermen er særdeles skarp og har god fargegjengivelse. Den er likevel ikke blant de mest lyssterke, og det kan bli et problem hvis du bruker den i omgivelser med mye lys – som utendørs.

Acer Spin 5 har i det hele tatt vært et hyggelig bekjentskap, men vi må likevel nevne et irriterende problem som Acer langtfra er alene om. Maskinen leveres nemlig med mengder av unødvendige programmer som man ikke har bedt om. På oppgavelinjen finner vi programmer som Netflix- og booking.com, og i startmenyen finner vi enda flere programmer som vi verken har bedt om eller bruk for. Det er sikkert ikke bare oss som er irritert over dette fenomenet.

Forhandler og pris:
Prisjakt.

+ Kraftig prosessor
+ Ligger godt i hånden ve nettbrettmodus
+ God pris
– Mange unødvendige programmer
– Middelmådig skjermprosessor

Konklusjon

Spin 5 er et godt valg hvis du er på jakt etter en rimelig og særdeles prosessorsterk hybrid-pc.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
2-i-1
Prosessor
Intel Core i5-8250U 1,6 GHz opptil 3,4
Skjermkort
Intel UHD Graphics 620
Minne (RAM)
8 GB DDR4
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
13,4 tommer
Skjermoppløsning
Full HD (1920 x 1080), 16:9, IPS
USB-porter
1x USB-C 3.1, 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Tilkoblinger
HDMI, SD-kortleser, 3,5 mm hodetelefon/mikrofon
Nettverk
802.11ac + Bluetooth
Mål
1,59 x 32,44 x 22,60 cm
Vekt
1,6 kg
Batteritid
Opptil 12 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Annet
720p HD nettkamera
Benchmark (høyest er best)
3367,3 PassMark Rating