Acer Swift 1

Acers Swift 1 er en fantastisk flott og elegant bærbar pc som egner seg fint til kontorbruk – og prisen er høyst rimelig.

av Mathias Alsted Flinck #Datamaskin #Acer
8.3

Aluminiumschassis, Full HD-skjerm og en kampklar vekt på bare 1,3 kilo. På papiret er det mange gode grunner til å se nærmere på den lette og bærbare Acer Swift 1.

Maskinen gir et fint førsteinntrykk med sin lette og helstøpte design. Testeksemplaret er i fargen «rose gold» og er en særdeles pen sak, selv om undertegnede neppe hadde valgt den selv, men den fås heldigvis også i grått. Chassiset virker svært robust, og maskinen verken knirker eller gir etter hvis man forsøker å vri den mellom hendene.

Skjermen er på 13,3 tommer og gir et skjermbilde i Full HD-oppløsning. Bildet er skarpt med snert i fargene, men lysstyrken er ikke den beste, og det kan være vanskelig å se bildet i skarpt solskinn. Heldigvis er skjermoverflaten matt og nesten fri for reflekser. Panelet er av IPS-typen, og det er ikke blant de billigste teknologiene. Samlet sett betyr det at du får en god skjerm med vide betraktningsvinkler og god fargegjengivelse.

Middelmådig ytelse
Swift 1 er den minst potente i Swift-serien. Det er altså ingen grunn til å forvente at maskinen skal takle flere åpne programmer og 15–20 faner i nettleseren på én gang. Derimot er den mer enn god nok til oppgaver som Word, epost og nettsurfing.

Prosessorkraften er altså ikke veldig imponerende. Det er derimot batteritiden. Det er ikke noe problem å holde maskinen i gang i de ti timene som Acer lover, forutsatt at man ikke skrur opp skjermbelysningen altfor mye og lar være å bruke diverse kraftkrevende strømmetjenester.

Selv om maskinen er blant de rimeligere, har det blitt plass til en fingeravtrykksleser, slik at det går raskt å logge på Windows. En annen detalj vi setter pris på, er at både maskinen og strømforsyningen er små og lette, så det er lett å få plass til begge i vesken.

Swift 1 er altså en bærbar pc i uttrykkets egentlige betydning. Den er lett, slank, og det er ikke noe problem å ha den med i ryggsekken. Designen gjør det lett å finne en behagelig arbeidsstilling, og selv om vi vet om bedre tastaturer, er det helt greit også til å skrive lengre tekster. Tastaturet har har lys under tastene, slik at du ser dem selv om du jobber i halvmørke.

Dessuten får du et godt utvalg av USB-porter, både nye og eldre standarder, i tillegg til HDMI-utgang og kortleser. Med en pris på bare 5490 kroner er det ingen tvil om at du får en glimrende pc til prisen.

Her finner du laveste pris på Swift 1

+ Elegant design
+ God batteritid
+ Godt skjermbilde
– Middelmådig ytelse

Conclusion

En flott og ganske rimelig bærbar pc med en design og ytelse som passer perfekt til kontorbruk.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Bærbar
Prosessor
Intel Pentium Quad Core N4200
Skjermkort
Intel HD Graphics 505
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
128 GB (SSD)
Skjermstørrelse
13,3
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
USB C, 2 x USB 3.0, USB 2.0
Tilkoblinger
Kortleser, 3,5 mini-jack, Bluetooth, HDMI
Nettverk
802.11
Mål
32 x 22,5 x 1,5 cm
Vekt
1,3 kg
Batteritid
10 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10
Annet
Fingeravtrykksleser
Benchmark (høyest er best)
787,7