Swift 3 er kapslet inn i et solid aluminiumskabinett.

Acer Swift 3 – SF315-52-36ER

Acer Swift treffer en god balanse mellom pris, ytelse og mekanisk kvalitet.

av #Datamaskin #Acer
8.3

Vi har hatt forskjellige versjoner av Acer Swift 3 til test – og den vi tester her, er det mest vellykte kompromisset mellom pris og kvalitet.

Forrige gang testet vi en versjon med Ryzen-prosessor fra AMD og et godt skjermkort. Denne gangen er det en rimeligere modell med den nyeste versjonen av Intels i3-prosessor og en enklere grafikkløsning, der grafikkretsen er integrert i prosessoren. Resultatet er en pc som kjører kontorprogrammer og nettsider raskt og stabilt, men som kommer til kort hvis du vil spille avanserte spill.

Swift 3 er robust bygd i aluminium, og inntrykket bekreftes når man starter maskinen og setter den i arbeid: Komponentene i maskinen er avstemt på en slik måte at hastigheten ligger litt over middels på alle parametre fra minne til prosessor. Swift 3 er særlig god til beregninger av den typen som kreves for å levere bildet til skjermen i vanlig todimensjonal grafikk i Windows. Det vil si oppgaver som å flytte vinduer og bla opp og ned på en hjemmeside.

Tastaturet er godt belyst fra undersiden, slik at du også kan jobbe i mørke omgivelser. Det har dessuten blitt plass til et talltastatur mellom kanten på maskinen og bokstavtastene. Det kunne godt vært litt bredere, slik at man kunne bruke det uten å måtte se på tastene for å treffe riktig. På høyre side av Swift 3 sitter det en fingeravtrykksleser som gjør det lett å logge på Windows.

Skjermen er stor, lyssterk og har en matt overflate som i liten grad reflekterer lys fra sol eller belysning.

Rask harddisken

Jeg ble gledelig overrasket over at denne Swift 3-modellen også er utstyrt med Intel Optane, som bidrar til å få fart på mange oppgaver. Intel Optane er et mellomlager som er mye raskere enn en tradisjonell harddisk. Swift 3 har 16 gigabyte Optane-lagring som er klar til å avlaste harddisken. Optane-disken er paret med den mye større harddisken slik at de to diskene fremstår som én disk i Utforsker. Når du bruker pc-en, sørger Optane-teknologien selv for å flytte data som brukes mye, for eksempel viktige systemfiler, til den raske disken.

+ Utstyrt med Intel Optane

+ God skjerm

– Litt for smalt talltastatur

Laveste pris på Swift 3 finner du her:

www.prisjakt.no

Konklusjon

Acer Swift treffer en god balanse mellom pris, ytelse og mekanisk kvalitet.

Spesifikasjoner

Merke
Acer