Acers Swift 5

Acer Swift 5 SF514-52T-580N

Swift 5 er en slank og lett bærbar pc med ganske god ytelse. Den er god å jobbe på, men skjemmes noe av en altfor blank skjerm med mye reflekser.

av #Datamaskin #Acer
8.4

Swift 5 er en bærbar pc i ordets egentlige forstand. Med en tykkelse på bare 1,2 cm i sammenklappet tilstand er maskinen utrolig slank, og vekten på én kilo er knapt nok merkbar når du bærer den med deg i en pc-veske. Til tross for beskjedne fysiske mål virker den mekaniske kvaliteten svært god. Kabinettet virker robust og gir inntrykk av å kunne tåle en støyt.

Den lette maskinen leveres i en rekke konfigurasjoner, og testmaskinen har en 8.-generasjons Intel Core i5-prosessor, 8 GB ram og en SSD på 256 GB. Samlet sett gir det rikelig kraft til å takle alle typer hverdagsoppgaver og holde liv i en håndfull programmer på én gang, uten at det gir noen større problemer.

Likevel skal man ikke belaste den hardt før kjøleviften blir svært hørbar. Samtidig hender det at maskinen hakker litt hvis vi bruker en nettleser og et tekstbehandlingsprogram samtidig som vi starter en systemoppdatering i bakgrunnen.

Svært god arbeidsmaskin med svak skjerm
Det er i utgangspunktet en fornøyelse å jobbe på Swift 5. Tastaturet gir fin respons når man skriver, og det er mulig å navigere både direkte på den trykkfølsomme skjermen og med pekeplaten.

Likevel er ikke den trykkfølsomme skjermen førstevalget. Man må nemlig forstørre tekst og ikoner hvis man skal ha en sjanse til å treffe de riktige knappene i programvinduene – og forstørrelsen gir lett et slørete skjermbilde. Det blir ikke bedre av at den svært blanke skjermen gir mengder av reflekser som gjør det vanskelig å tyde skjermbildet.

Batteritiden er ganske god, og vi har klart å få drøye syv timers driftstid ut av Swift 5 så lenge den bare brukes til å skrive og sjekke epost. Som regel vil likevel batteritiden være noe kortere, men det er ikke slik at man må frem med laderen i tide og utide.

Ellers er tilkoblingsmulighetene imponerende for en bærbar pc som er så slank som denne. Du finner tre USB-porter og en vanlig HDMI-port på siden av maskinen, i tillegg til at man kan koble til enheter trådløst via Bluetooth.

+ Utrolig lett
+ God ytelse
+ Tilkoblingsmuligheter
– Svak skjerm

Her finner du aktuelle priser på Swift 5

Konklusjon

En fjærlett bærbar pc med høy ytelse og gode tilkoblingsmuligheter, men skjermen kunne vært bedre.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5 8250U 1,6 GHz
Skjermkort
Intel UHD Graphics
Minne (RAM)
8 GB DDR3
Lagringsplass
256 GB (SSD)
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB 3.1 Type-A, 1 x USB 3.1 Type-C
Tilkoblinger
HDMI, Bluetooth
Nettverk
802.11 ac
Mål
32,9 x 22,8 x 1,5 cm
Vekt
1 kg
Batteritid
7 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Annet
Nettkamera (HD) og fingeravtrykksleser
Benchmark (høyest er best)
3312