Acer Swift 5 er slank, men det har likevel blitt plass til en HDMI-kontakt.

Acer Swift 5

Slank, lett og rask.

av #Datamaskin #Acer
8.5

Acer Swift 5 er en bærbar pc for deg som faktisk har behov for nettopp å kunne bære den. Den veier bare 1,3 kilo og ligger derfor ganske lett i en skulderveske. Samtidig er det lett å finne plass til den slanke maskinen.

Generelt gir konstruksjonen et solid inntrykk, men tilkoblingen av strømkabelen kunne vært mer robust. Kontakten virker som om den lett kan komme til å knekke hvis man drar i ledningen. Skjermen gir et fint bilde i Full HD og er utstyrt med et IPS-panel. Det betyr blant annet svært gode betraktningsvinkler både vertikalt og horisontalt.

Bildet er lyssterkt, og kontrasten er virkelig god. Derfor ville dette vært en perfekt maskin for utendørsjobbing, hvis det ikke var for den blanke skjermoverflaten som reflekterer alt lys i nærheten.

Pekeplaten er bred og god, og i det ene hjørnet av platen er det lagt inn en fingeravtrykksleser som gjør det raskt og enkelt å logge inn i Windows. Plasseringen i pekeplaten er praktisk og gjør at man slipper å flytte hendene for å logge inn. I motsetning til tidligere  generasjoner av fingeravtrykkslesere, er det heller ikke nødvendig å stryke fingeren over leseren. Det holder å legge den på det markerte feltet et kort øyeblikk.

Swift 5 har god drivstofføkonomi og skal klare helt opptil 13 timer på én lading, hvis vi skal tro produsenten. I praksis er det riktignok noe mindre, men med litt omtanke er det fullt mulig å få en arbeidsdag ut av maskinen, uten å koble til laderen.

Delete-tast på avveie

Tastaturet er godt å skrive på og har bakgrunnsbelyste taster som gjør det lettere å jobbe i halvmørke. Plasseringen av av/på-knappen i øverste høyre hjørne er likevel litt uheldig. Denne testeren klarte i hvert fall ikke å venne seg til at den sitter der man normalt finner Delete-tasten.

Det er rikelig med tilkoblingsmuligheter på siden av maskinen. Til tross for den slanke profilen har det også blitt plass til en HDMI-kontakt i full størrelse. Det gjør det til en smal sak å koble maskinen til en tv, hvis du for eksempel vil vise bilder i større format.

+ Lett og slank

+ God fingeravtrykksleser

– Lite robust strømkontakt

Forhandler og pris:

<a href="https://www.prisjakt.no/#rparams=ss=Acer%20Swift%205

Konklusjon

Takket være liten størrelse, lav vekt og lang batteritid er Acer Swift 5 en god bærbar for deg som skal ha den med på tur.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Bærbar
Prosessor
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Skjermkort
Intel Graphics 620
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 type C
Tilkoblinger
HDMI, SD-kortleser
Nettverk
802.11ac
Mål
32,7 x 22,8 x 1,46 cm
Vekt
1,3 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home
Benchmark (høyest er best)
2683,6