Switch 3

Acer Switch 3 SW312-31-P4UA

Acer Switch 3 gir mange arbeidstimer og har en kompakt størrelse, et godt tastatur og en ytelse som gjør den til en fin arbeidsmaskin når du er på farten.

av #Datamaskin #Acer
7.1

Åpne dekslet og vipp ut støttebenet, så har du en kompakt bærbar pc. Dra i tastaturet og skjermen til magnetene slipper, så er Acer Switch 3 plutselig et nettbrett som du kan sette i stort sett alle vinkler ved hjelp av støttebenet.

Det er lett å bytte mellom de to tilstandene etter behov, og maskinen fungerer generelt fint både som pc og nettbrett. Tastaturet sørger for å beskytte den 12 tommer store skjermen, og det er til og med godt å skrive på, til tross for den beskjedne størrelsen. Det er god respons i tastene, og pekeplaten reagerer fint på berøring.

Også som nettbrett fungerer maskinen fint. Det er lett å sette det fra seg, og den berøringsfølsomme skjermen registrerer trykk fra en finger eller den medfølgende pennen, nøyaktig som man forventer. Pennen er særlig god til presisjonsarbeid der man skal treffe små felt og knapper.

Skjermen har likevel ett lite minus, som den deler med mange trykkfølsomme skjermer, nemlig reflekser. Selv med lysstyrken på topp vil du lett se ditt eget speilbilde ved vanlig stuebelysning. Det gjør at man ikke får fullt utbytte av det ellers skarpe og gode skjermbildet som både er detaljrik og har snert i fargene.

Fin ytelse for pengene
Bak den blanke skjermen finnes det en Intel Pentium N4200-prosessor, 4 GB ram og en SSD med en kapasitet på 64 GB. I alt gir dette maskinkraft nok til at du uten problemer eller merkbar ventetid takler hverdagsoppgaver som tekstbehandling og sjekk av epost.

Man skal likevel ikke presse maskinen spesielt hardt før den begynner å bli kortpustet. Bare det å åpne en nettleser eller Word kan til tider ta flere sekunder – men til prisen er det absolutt akseptabelt.

Lagringsplassen er imidlertid snau, og du har ikke plass til mange høyoppløste bilder på denne maskinen. De 64 gigabytene er fort brukt opp, særlig når Windows 10 Home tar over halvparten av plassen.

 

+ God ytelse til prisen
+ God å jobbe med
– Liten lagringsplass
– Reflekser i skjermen

Forhandler og pris finner du her

Konklusjon

En kompakt og solid konstruert pc med god batteritid og et godt tastatur, men vi har et par anmerkninger til skjermen og lagringsplassen.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
2 i 1
Prosessor
Intel Pentium N4200
Skjermkort
Intel HD Graphics 505
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
64 GB
Skjermstørrelse
12,2 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1200 piksler
USB-porter
1 x USB 3.0, 1 x USB 3.1
Tilkoblinger
Bluetooth, Micro SD-kortleser, 3,5 mm minijack
Nettverk
802.11 a/b/g/h/n/ac
Mål
0,995 x 29,5 x 20,1 cm
Vekt
0,877
Batteritid
4 timer med videoavspilling, 7,5 timer i sparemodus
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
Annet
Frontkamera på 2 MP, hovedkamera på 5 MP.
Benchmark (høyest er best)
1074