Acer Switch5

Acer Switch 5

Den har muskler som en bærbar pc og veier ikke stort mer enn et nettbrett. Acer Switch 5 er en lekker sak med langt flere sterke enn svake sider. Den gjør seg glimrende som en kraftfull pc som kan være med overalt.

av #Datamaskin #Acer
8.6

Kraftig, mobil og med flott design. Med 2-i-1-maskinen Switch 5 har Acer klart å kombinere ytelsen i en bærbar pc med den lave vekten og mobiliteten til et nettbrett. Det er snakk om en ytterst elegant sak som er under én centimeter tykk og som likevel virker robust. Konstruksjonen er åpenbart av høy kvalitet. Med en kampklar vekt på litt over en kilo er det riktignok litt tungt å holde med én hånd, men ikke så tungt at det ikke kan brukes som et helt vanlig nettbrett – selv om det kan bli relativt varmt under bruk.

Switch 5 gjør seg likevel best når den står på bordet ved hjelp av en støtte som vippes ut fra baksiden av nettbrettet. Støttebenet virker like gjennomført solid som resten av maskinen, og gjør det mulig å vippe skjermen bakover til en vinkel som passer dine behov, både når du vil bruke den som nettbrett og som pc.

Tastaturet er også svært godt, selv om det er ganske kompakt. Det er god respons i tastene, og du kan skrive noen timer før du begynner å kjenne det i håndleddene.

Imponerende ytelse
Bak det solide ytre finner vi regnekraft i massevis. Kombinasjonen av 8 GB ram, i5-prosessor og SSD-lagring er tilstrekkelig til å kjøre alle tenkelige oppgaver uten større problemer. Det er også en fornøyelse å bruke den medfølgende pennen til å trykke seg vei gjennom menyer, i bildebehandlingsprogrammer eller til å bla gjennom budsjetter i et regneark. Maskinen reagerer spontant på alle trykk. Ytelsen går imidlertid ut over batteritiden, og vi klarer aldri å oppnå de ti timene Acer skryter av. Ofte må vi faktisk finne frem laderen etter bare fem timer, og det er litt snaut.

Heller ikke skjermen imponerer like mye som ytelsen. Bildet har en oppløsning på 2160 x 1440 piksler og er ganske skarpt med mange detaljer og snert i fargene, men lysstyrken kunne vært bedre, og bildet skal ikke være særlig mørkt før reflekser blir et reelt problem. I lyse omgivelser vil du snart se ditt eget speilbilde i skjermbildet, og det forstyrrer en hel del.

+ Kompakt design
+ Solid konstruksjon
+ Høy ytelse
– Skjermen og batteritiden

Aktuell pris finner du her

Konklusjon

En glimrende maskin som kombinerer muskelmassen i en bærbar pc med vekten til et nettbrett.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
2-i-1-pc
Prosessor
Intel Core i5-7200U 2,5 GHz
Skjermkort
Intel HD Graphics 620
Minne (RAM)
8 GB DDR3
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
12 tommer
Skjermoppløsning
2160 x 1440 piksler
USB-porter
2 x USB 3.0, 1 x USB C
Tilkoblinger
Bluetooth, 3,5 mm minijack, MicroSD-kortleser
Nettverk
802.11 ac
Mål
29,29 x 20,18 x 1,2 cm
Vekt
1,27 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Annet
Frontkamera 5 MP, kamera på baksiden 2 MP
Benchmark (høyest er best)
2664