Kabinettet er fremstillet af 30 procent genbrugsplast.

Acer Vero AV15-51-7555

Acer Vero er produsert av resirkulerte materialer, og du får en forholdsvis rask PC til prisen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Acer
8.9

Acer Vero er en kraftig og anvendelig bærbar pc som samtidig hjelper deg med å holde samvittigheten grønn.

Datamaskinen har en særpreget farge som minner mest om ubleket, resirkulert papir. Når du tar tak i kabinettet, kjenner du selvfølgelig at det ikke er laget av papir, men av kraftig plast. En stor del av plasten i Vero kommer fra resirkulerte materialer, og det sørger datamaskinen også for å skilte med. Godt synlig nederst til høyre står det nemlig med store bokstaver at pc-en er produsert av resirkulerte materialer, og på tastaturet er tastene R og E speilvendte og farget gule i stedet for hvite. Bokstavene danner den engelske forstavelsen «re», som står for «re-» som i resirkulert.

Emballasjen er i samme stil. Alt tilbehør, som for eksempel kabler og strømforsyning, pleier å ligge i hver sin unødvendige plastpose, men tilbehøret til Acer Vero ligger helt åpent i esken, som er fremstilt av resirkulerbare materialer.

Windows 11 er enkelt innstilt slik at datamaskinen er klar til bruk i løpet av få minutter. Under oppsettet kan du skanne fingeravtrykket ditt slik at du raskt kan logge på i Windows ved hjelp av fingeravtrykkleseren i det ene hjørnet av museplaten.

Selve datamaskinen leverer en ytelse som er litt bedre enn gjennomsnittet i denne prisklassen. Her er det spesielt den raske Intel i7-prosessoren som skiller seg ut, sammen med SSD-stasjonen som er blant de beste.

Grafikken leveres av Intels Iris Xe Graphics, som ikke er et selvstendig grafikkort, men bare en del av prosessoren. Det betyr at du ikke skal regne med å kunne spille de mest krevende 3D-spillene på datamaskinen, men Iris Xe Graphics er allikevel et ganske stort fremskritt sammenlignet med tidligere integrerte grafikkløsninger fra Intel.

Tastaturet kommer fra billigsegmentet, med taster som knapt skal berøres før de har registrert et tastetrykk. Det gjør ikke så mye hvis du skriver med to pekefingre, men kan være problematisk hvis du bruker touch-metoden.

Det finnes et bredt utvalg av tilkoblingsmuligheter på sidene av Acer Vero. USB-portene er imidlertid ikke fra den raskere 2. generasjonens USB 3.2-standard, så du må regne med tregere overføringshastigheter hvis du f.eks. kobler til en ekstern SSD-disk

 


+ Rask processor og SSD

+ Resirkulerte materialer

– Dårlig tastatur

 

Conclusion

Acer Vero er produsert av resirkulerte materialer, og du får en forholdsvis rask PC til prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Type
Bærbar PC
Prosessor
Intel Core i7-1195G7, 2.9 GHz
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6"
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
3 x USB USB 3.2 Gen 1, 1 x USB-C USB 3.2 Gen 1
Tilkoblinger
Kabelnettverk, HDMI, høretelefon
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
36,3 x 23,9 x 1,8 cm
Vekt
1,8 kg
Batteritid
5-6 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
12990
2D Mark
346
3D Mark
3129
Memory Mark
2715
Disk Mark
17838
Benchmark (høyest er best)
3395