Test av Apple iMac

iMac 21,5″

Den nye iMa-en er en kraftig sak med en virkelig god skjerm, men smaker det, så koster det.

av Christian Slot #Datamaskin #Apple
7.7

Under et stilrent ytre er den nye iMac fra Apple bestykket med kraftige komponenter som er mer enn tilstrekkelige for de fleste hverdagsoppgaver.

Under panseret på testmodellen finner vi blant annet en svært rask i5-prosessor med en klokkefrekvens på 3,4 GHz. Et Radeon-skjermkort med eget grafikkminne sørger for at du også kan klare krevende grafiske oppgaver.

4K Retina-skjermen er en opplevelse i seg selv. Fargene er svært naturtro, og den enorme pikseltettheten gjør at alt på den sylslanke skjermen vises knivskarpt.

Vi hadde gjerne sett at Apple tilbød en grunnkonfigurasjon med 16 gigabyte minne i stedet for åtte, for å gjøre maskinen mer fremtidssikker. Du kan selvfølgelig velge å oppgradere til 16 GB, men det koster 2200 kroner ekstra, og det er i overkant.

Dessuten leveres maskinen med «fusion drive», altså en snurredisk som også inneholder SSD-minne, og du må ut med enda mer for å få en ren SSD-disk, som bør være standard for en systemdisk i våre dager.

Med de to nevnte oppgraderingene (8GB mer minne plus 512 GB SSD) kommer maskinen på 22 690 kroner. For den summen er det mye å velge mellom hvis du heller vil ha en Windows-pc.

Til gjengjeld får du et stilrent kraftverk av en maskin som Mac-entusiaster vil kalle en skulptur. Den er for øvrig forbilledlig lett å sette opp: Det er bare å koble til én kabel og trykke på på-knappen, så er du i gang. Enklere blir det ikke.

Apple iMac 21,5-tommer fås kjøpt på hjemmesiden til Apple.

+ Svært brukervennlig
+ Fantastisk god skjerm
+ Flott design
– Forholdsvis dyr maskinvare

Conclusion

iMac er forbilledlig enkel i bruk, den er stilren og kraftig. Den høye prisen gjør likevel alternativene til mer nærliggende valg for vanlige brukere.

Spesifikasjoner

Merke
Apple
Prosessor
Intel Core i5 3,4 GHz (6MB buffer, boost til 3,8 GHz)
Skjermkort
Radeon Pro 560 4 GB VRAM
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
1 TB Fusion Drive
Skjermstørrelse
21,5
Skjermoppløsning
4096 x 2304 (4K)
USB-porter
2x USB C, 4x USB A
Tilkoblinger
SDXC-kortplass, hodetelefoner, ethernet
Nettverk
802.11ac WiFi og Bluetooth
Mål
45 x 52,8 x 17,5 cm
Vekt
5,66 kg
Operativsystem
Mac OSX