ASUS Chromebook C302C

ASUS Chromebook C302C

Asus Chromebook C302C er perfekt for deg som er klar til å droppe Windows og vil satse på Googles Chrome OS.

av #Datamaskin #ASUS
7.9

Som navnet antyder er en Chromebook en pc basert på Googles operativsystem, Chrome OS. Det er ikke tilfeldig at navnet er det samme som på den kjente nettleseren fra samme selskap. Utgangspunktet er nemlig de samme Google-tjenestene som du kan kjøre rett fra nettleseren, som Google Disk, Gmail og Maps. Ser man utelukkende på spesifikasjonene, virker ikke Asus Chromebook C302C særlig imponerende, men man oppdager raskt at Chrome OS stiller langt mind­re krav til maskinvaren enn Win­dows – og derfor fungerer alt som det skal, friksjonsfritt og smidig.  Med Chrome OS som operativsystem må du klare deg uten de velkjente Windows-programmene. De fleste programmene fra Fordelssonen vår vil heller ikke fungere. Kan du leve med disse ulempene, får du en gjennomført lekker pc for pengene: Den har et flott chassis av aluminium som virker helstøpt og solid skrudd sammen. Maskinen gir kort sagt et mer gedigent inntrykk enn prisen skulle tilsi. Bildet på den berøringsfølsomme skjermen er klart og godt. Skjermen kan også roteres 360 grader bakover, slik at du kan bruke maskinen som et nettbrett.

Det er smart. I tillegg til tjenestene du kan kjøre i nettleseren, kan du nemlig bruke Play Store og mange av de samme appene som finnes i Android for telefon og nettbrett.

Det som var vanskeligst å venne seg til da jeg testet Asus Chromebook, var at Delete-tasten mangler. I stedet kom jeg stadig vekk til å trykke på låse­knappen i øverste høyre hjørne. I tillegg til låseknappen er det en hel rad med praktiske hurtigtaster øverst på tastaturet.


+ Virker også som nettbrett

+ God mekanisk kvalitet

– Kjører ikke Windows-programmer


Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

Konklusjon

Asus Chromebook C302C er perfekt for deg som er klar til å droppe Windows og vil satse på Googles Chrome OS.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Type
Chromebook
Prosessor
Intel Core m3 6Y30
Skjermkort
Intel HD Graphics 515
Minne (RAM)
4 gigabyte
Lagringsplass
64 gigabytes SSD
Skjermstørrelse
12,5 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
Mål
30,4 x 21,0 x 1,37 cm
Vekt
1,2 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Chrome OS