Knapperne er placeret øverst, hvor dine tommelfingre naturligt ligger, når du griber fat om ROG Ally.

ASUS ROG Ally

ROG Ally fungerer fint som en håndholdt Windows-datamaskin, men batteritiden kunne gjerne vært lenger.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Asus
8.3

ASUS ROG Ally er en rask Windows-­datamaskin som ikke er større enn at du enkelt får plass til den i en liten veske. Skjermen er syv tommer og dermed bare litt større enn på en vanlig smarttelefon. Bildet er egentlig skarpt og flott, men det er mange elementer i Windows 11 som ikke er beregnet på å vises på en skjerm på denne størrelsen, og det kan derfor av og til være vanskelig å tyde teksten på skjermen i både programmer og spill.

Den lille datamaskinen kjører krevende 3D-spill uten problemer, og uansett om spillene er installert direkte i Windows 11 eller kjøres via spillplattformer som Steam, kan du åpne alle fra det innebygde programmet fra ASUS, som også har en egen snarveisknapp ved siden av skjermen. På den andre siden av skjermen er det en tilsvarende knapp som umiddelbart åpner en meny med de viktigste innstillingene, som lys- og lydstyrke. Begge knappene bidrar til å gjøre ROG Ally enklere å styre uten mus og tastatur.

Når du spiller på ROG Ally kan skjermen bli varm – selv om det blåses ut overskuddsvarme gjennom riller på kanten. Det er tydelig at datamaskinen utnytter kraften til det ytterste, og prosessoren ville være blant de raskeste selv om den satt i en bærbar pc i full størrelse. Den høye ytelsen merkes også på batteritiden, som bare er på ca. tre timer når du spiller eller ser en film.

Stereohøyttalerne under skjermen leverer en imponerende lyd som uten problemer overdøver den diskré susingen fra viftene. Det er også en kontakt til hodetelefoner hvis du foretrekker å høre lyden på den måten. 

Når du spiller på ROG Ally, skal du bruke knappene og styrepinnene som minner om noe fra en kontroller til Microsofts Xbox-spillkonsoll. Du kan også bruke den ene styrepinnen til å flytte rundt med musepekeren i Windows, men det er litt vanskelig å treffe nøyaktig på for eksempel en knapp på skjermen. På bakkanten sitter det en enkel USB-C-port, som brukes til strømkabelen. Hvis du vil koble et tastatur eller en mus til ROG Ally, må du gjøre det via en trådløs Bluetooth-tilkobling.

ASUS ROG Ally ligger godt i hendene, og knappene er fornuftig plassert på både for- og baksiden, så du blir ikke sliten av å betjene datamaskinen – i hvert fall ikke før batteriet går tomt.


+ Flott skjerm

+ God ergonomi

– For dårlig batteritid

Conclusion

ROG Ally fungerer fint som en håndholdt Windows-datamaskin, men batteritiden kunne gjerne vært lenger.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Prosessor
AMD Ryzen Z1 Extreme
Skjermkort
AMD Radeon Graphics RDNA 3
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
512 GB
Skjermstørrelse
7"
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
1 x USB-C
Tilkoblinger
3.5mm, microSD
Nettverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Mål
28 x 11,1 x 2,1 cm
Vekt
608 g
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
27593
2D Mark
926
3D Mark
6632
Memory Mark
2534
Disk Mark
19780
Benchmark (høyest er best)
6450