Over tastaturet sidder fire ekstra taster, der kan styre lyden og åbne computerens særlige indstilingsprogram, Armoury Crate.

Asus ROG Zephyrus G14 GA401IU

Zephyrus G14 er en rask og lett liten bærbar. En svært god løsning for deg som har med maskinen til og fra jobb.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Asus
8.1

Asus ROG Zephyrus G14 er en forholdsvis liten, bærbar pc, men den leverer likevel en overbevisende ytelse.

Prosessoren fra AMD er usedvanlig rask, men skjermkortet er også kraftig nok for et hvilket som helst 3D-spill.

I målingene våre bare det bare SSD-lagringen som lå litt bak de aller raskeste vi har målt. Forskjellen er imidlertid så marginal at det ikke har noen praktisk betydning. Windows starter på et blunk, og alle oppgaver på maskinen går raskt og smidig.

De kraftfulle komponentene er imidlertid stuet sammen på et minimum av plass, så kjøleviften må til tider jobbe hardt for å transportere all varmen ut av ventilasjonsåpningene. Derfor kan man også oppleve Zephyrus G14 som ganske høylytt under belastning. Bli det for mye støy når du egentlig ikke har behov for all verdens kraft, kan du justere ned ytelsen det fine styreprogrammet Armory Crate som også ligger på maskinen.

Med det kan du blant annet dempe både hovedprosessoren og grafikkprosessoren. Programmet kan også brukes til å velge forskjellige profiler for skjermen, slik at det er lett å bytte mellom spill og vanlige Windows-programmer. Det finnes også en spesiell profil som skåner øynene ved å dempe mengden av blått lys. Programmet har fått sin egen knapp over det vanlige tastaturet, slik at det er lett å åpne det.

Når du slår ut skjermen, gjør underkanten av skjermen at hele maskinen løftes litt over bordet. Det bidrar til å holde temperaturen på undersiden av maskinen i sjakk, og det gir også en mer behagelig skrivestilling.

Ellers er tastasturet et av maskinens få svake punkter. Tastene er av tynn plast og har kort vandring. Responsen er også svak, slik at det er vanskelig å vite om man tastetrykket faktisk ble registrert nå man skriver touch (med alle fingrene).

Det er gjort litt ekstra ut av høyttalerne, og man får faktisk et ganske godt stereoperspektiv fra den lille maskinen. Høyttalerne er plassert på undersiden av kabinettet, og på hver side av museplaten sitter det en ekstra enhet som leverer en klar diskant. Det gir en dramatisk dimensjon til lyder som sverd som treffer hverandre eller tamburiner i musikk. Mellomtonen, og dermed stemmer, er derimot mer tilbaketrukket. Dårlig lyd er et generelt problem i bærbare maskiner, og lyden i Zephyrus G14 hever seg i hvert fall noe over gjennomsnittet.


+ Svært rask

+ Vellykket innstillingsprogram

– Noe viftestøy ved belastning

– Tastaturet kunne vært bedre

 

Konklusjon

Zephyrus G14 er en rask og lett liten bærbar. En svært god løsning for deg som har med maskinen til og fra jobb.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Type
Bærbar pc
Prosessor
AMD Ryzen 7 4800HS/BGA, 2,9 GHz
Skjermkort
NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
Minne (RAM)
16 gigabyte
Lagringsplass
512 GB M.2 SSD
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB 3.2, 2 x USB C 3.2 Gen 2
Tilkoblinger
HDMI, hodetelefon
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
32,4 x 22,2 x 1,99 cm
Vekt
1,7 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10
CPU Mark
19841
2D Mark
472
3D Mark
9557
Memory Mark
3006
Disk Mark
10876
Benchmark (høyest er best)
4632