Test av ASUS ROG Zephyrus GM501G

Asus ROG Zephyrus GM501G

Asus ROG Zephyrus GM501G er en klar toppmodell for deg som vil ha en svært kraftig bærbar.

av #Datamaskin #ASUS
8.8

ROG-produktene fra Asus består av spillrelatert utstyr. Med ROG Zephyrus GM501G har Asus utviklet en superslank og påkostet bærbar pc som også vil bli verdsatt av andre enn dataspillere som bare vil ha mest mulig kraft for pengene.

Designen på den slanke maskinen er etter vår mening ganske flott. Mange av flatene er av metall, og det bidrar til følelsen av en gedigen og holdbar maskin. Når man åpner lokket på Zephyrus GM501G, løfter maskinen seg et par centimeter fra bordplaten. Det gjør den bedre å skrive på, men hovedhensikten er å øke luftgjennomstrømningen og dermed kjølingen.

Kjøleviften kan være ganske høylytt når man presser maskinen, men det er også forståelig med tanke på at den skal gi kjøling til et kraftig kraftigt Nvidia GeForce-skjermkort. Til gjengjeld er det lett å tilpasse ytelsen på maskinen ved hjelp av en knapp på tastaturet, slik at du enten sparer strøm og får lengre batteritid og mindre støy, eller får maksimal ytelse.

Batteritiden er dessverre ikke imponerende. Asus lover en batteritid på nesten seks timer, men i virkelig bruk kom aldri batteritiden i nærheten av dette, selv ved moderat bruk. Du bør altså ikke forvente en batteritid på mange timer hvis du vil bruke maskinen til spill. Det er imidlertid ikke unikt for denne maskinen – ressurskrevende spill gir generelt begrenset batteritid på bærbare maskiner.

Ellers er det lite å utsette på spillopplevelsen med Zephyrus GM501G. Det kraftige skjermkortet kombinert med en sekskjerners Intel i7-prosessor sørger for at jeg aldri opplevde problemer med ytelsen i de spillene jeg testet den med. Kjøleviften gikk på høyt turtall når maskinen ble presset i sommervarmen, og maskinen blir varm. Til å være en så slank spill-pc som dette, holder likevel temperaturen seg innen rimelighetens grenser.

Lavest pris på Asus ROG Zephyrus GM501G finner du her.

+ Svært kraftig prosessor og skjermkort

+ God kjøling

+ Elegant design

– Middelmådig batteritid

Konklusjon

Asus ROG Zephyrus GM501G har svært god ytelse, men prisen er høy. Likevel får man det man betaler for, og den er et godt valg hvis du vil ha en virkelig kraftig, bærbar spill-pc.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-8750H
Skjermkort
NVIDIA GeForce GTX 1070 8 GB
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
1 TB HDD + 512 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080
USB-porter
4 USB 3.1, 1 USB C
Tilkoblinger
HDMI, DisplayPort
Mål
18 x 384 x 262 mm
Vekt
2.45 kg
Batteritid
Maks 6 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (høyest er best)
5636