Tasterne er rigtig godt belyst.

Asus ROG Zephyrus S GX502GW

Zephyrus S GX502GW er en rask pc, men den har skjønnhetsfeil man burde slippe i denne prisklassen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Asus
8.2

ROG Zephyrus S GX502GW er en pc med et utseende som nærmest oser av rå kraft, og inntrykket stemmer godt med det du faktisk får. Under det mattsvarte og minimalistiske eksteriøret finner vi nemlig en kraftfull maskin som kan brukes til det aller meste.

Skjermkortet er blant de fem prosent raskeste som er målt med testprogrammene våre, og prosessoren, minnet og den innebygde SSD-lagringen er i samme klasse.

Selv enkle hverdagsoppgaver som å åpne innstillingene i Windows eller en nettside, går så fort at det er vanskelig å gå tilbake til en aldrende, halvsløv kontor-pc.

Spill avvikles uten slinger i valsen. Oppløsningen er riktignok «bare» Full HD, men etter vår mening er det nok i en skjerm på 15,6 tommer.

Kjøleviftene er påfallende stillegående med tanke på de kraftige komponentene. Ting kan også tyde på at de ikke gjør jobben fullt så godt som de bør gjøre. Kabinettet blir nemlig ekstremt varmt under belastning, særlige på sidene og på midten rett over tastaturet.

Når vi snakker om tastaturet, så ligger det litt under den standarden man kan forvente i en pc til denne prisen. Det er vanskelig å kjenne når tastene er trykket helt ned, og det er et problem når man skriver eller spiller. Hele kabinettet gir litt etter når du trykker på tastene midt på tastaturet.

Kvaliteten på pekeplaten er sjelden et tema når man jobber på en bærbar pc, men i GX502GW er det åpenbart at den er av bedre kvalitet enn i de fleste andre bærbare. Det er ingen merkbar forsinkelse mellom fingerbevegelsene på platen og musepekerens synkrondans over skjermen. Det er slike detaljer du ikke vet at du har savnet før du prøver det.


+ Svært rask

+ God pekeplate

– Dyr

– Dårlig tastatur

Konklusjon

Zephyrus S GX502GW er en rask pc, men den har skjønnhetsfeil man burde slippe i denne prisklassen.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel i7-9750H/BGA, 2,6
Skjermkort
NVIDIA GeForce RTX 2070
Minne (RAM)
16 gigabyte
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
3 x USB C 3.1, 1 x USB C
Tilkoblinger
HDMI, kabelnettverk, hodetelefon og mikrofon
Nettverk
Wi-Fi 5
Mål
36 cm x 25.2 cm x 1.89 cm
Vekt
1,99 kg
Berøringsskjerm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
15481
2D Mark
920
3D Mark
11742
Memory Mark
3277
Disk Mark
10117
Benchmark (høyest er best)
6482