Skjermen brettes lett til baksiden av tastaturet, slik at maskinen kan brukes som nettbrett.

ASUS VivoBook Flip 401C

En lett og slank pc som gir god valuta for pengene.

av #Datamaskin #ASUS
8.4

2-i-1-maskiner som lett kan konverteres til et nettbrett, har blitt svært populære. Asus VivoBook Flip TP401C er av typen der skjermen legges bakover til den møter baksiden av tastaturet når maskinen skal brukes som nettbrett.

Spesifikasjonene er ikke de aller råeste, men det er i rettferdighetens navn heller ikke prisen. TP401C leverer en høyst brukbar ytelse til vanlig pc-arbeid som tekstbehandling og nettbruk. Den har verken arbeidsminne eller grafikkytelse til å kjøre krevende spill eller redigere høyoppløst video.

Asus-maskinen er godt skrudd sammen og veier ikke mer enn at den er lett å ta med i en pc-veske. Strømforsyninger kan være både store og tunge, men den som følger med TP401C, er både liten og lett. Det er i det hele tatt en maskin som åpenbart legger opp til å være med når man er på tur.

Skjermen gir et utmerket bilde i Full HD-opløsning. Når man legger den bakover, kan maskinen brukes som et litt tungt og klumpete nettbrett. Det fungerer likevel fint hvis man har behov for å skrive eller tegne på skjermen.

Det eneste punktet hvor VivoBook Flip TP401C virkelig skiller seg ut, er når det gjelder internlagringen. Maskinen har lynrask SSD-lagring som blant annet sørger for at Windows starter før man vet ordet av det. Det er imponerende.

Samlet sett gir ASUS VivoBook mye for pengene. Den er slett ikke noe dumt valg hvis du er ute etter en fornuftig hverdagsmaskin som ofte skal være med der du er.

Konklusjon

VivoBook Flip er et godt alternativ hvis du vil ha en slank og rimelig hverdags-pc.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Type
2-i-1 bærbar
Prosessor
Intel Core M3 7Y30, 1 GHz
Skjermkort
Intel HD Graphics 615
Minne (RAM)
4 GB
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
Nettverk
802.11ac
Mål
32,8 x 22,6 x 1,5 cm
Vekt
1,5 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
Benchmark (høyest er best)
2001,9 (Passmark Performance Test)