ASUS har valgt at fremhæve Enter-tasten i den ellers lidt grå og anonyme computer.

Asus VivoBook S14 M433I

Asus VivoBook S14 treffer en fin balanse mellom ytelse og pris. Her får du en god pc som også er lett å bære.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Asus
8.1

Asus VivoBook S14 er en pc som vil være mer enn god nok for de fleste. Den byr på et fint kompromiss mellom ytelse, mobilitet og pris.

Det tar bare brøkdelen av et sekund å logge på Windows ved hjelp av fingeravtrykksleseren i øverste høyre hjørne av pekeplaten. Da vi hadde logget inn, kjørte vi en rekke målinger på pc-en som viste at ytelsen ligger litt over gjennomsnittet. Den har ikke noe separat skjermkort, så du bør ikke regne med å kunne spille krevende 3D-spill. På den annen side er Ryzen-prosessoren raskere enn tre firedeler av konkurrentene, og de færreste vil bli skuffet over hastigheten i Windows.

Tastaturet er utmerket og har bakgrunnsbelyste taster med store og tydelige tegn, og en Enter-tast med en snerten gulfarge langs kanten.

VivoBook S14 er en forholdsvis slank og lett pc som du ikke blir skjev i ryggen av å bære med deg. Vi hadde likevel foretrukket en USB-C-kontakt i stedet for Asus egen til strømforsyningen. USB-C er svært utbredt, og det vil for eksempel være lettere å låne en annen strømforsyning hvis du har glemt din egen hjemme. Dessuten kan USB-strømforsyningen ofte kobles til valgfri side av maskinen. Det er særdeles praktisk hvis du bruker den i forskjellige omgivelser.

Uansett hvor du bruker den, vil du nok sette pris på det lave støynivået. Den kan brukes hvor som helst uten å forstyrre verken deg selv eller sidemannen.

Skjermen er ikke berøringsfølsom, men gir et lyssterkt og godt bilde i Full HD. Lyden leveres av høyttalerprodusenten Harman/Kardon. Lydkvaliteten er god nok, men hever seg ikke nevneverdig over det vi er vant til fra andre bærbare maskiner.


+ Høy ytelse

+ Lav vekt

– Ikke separat skjermkort

 

Konklusjon

Asus VivoBook S14 treffer en fin balanse mellom ytelse og pris. Her får du en god pc som også er lett å bære.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Type
Bærbar pc
Prosessor
AMD R7-4700/BGA, 2.0 GHz
Skjermkort
AMD Radeon Graphics
Minne (RAM)
16 gigabyte
Lagringsplass
512 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080p
USB-porter
2 x USB 2.0, 1 x USB 3.1, 1x USB C 3.1
Tilkoblinger
HDMI, hodetelefon, microSD-kortleser
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
32,49 x 21,35 x 1,59 cm
Vekt
1,33 kg
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
14455
2D Mark
551
3D Mark
2131
Memory Mark
2673
Disk Mark
10820
Benchmark (høyest er best)
4171