Maskinen leveres i fem forskjellige farger.

Asus Vivobook S15 – S530U

En god bærbar som dekker de fleste hverdagsbehov. Dessuten fås den i mange fine farger.

av #Datamaskin #ASUS
8.1

Asus går nye veier i fargevalget med sin nye Vivobook S15. Den bærbare maskinen fås nemlig blant annet i en dempet lys blå farge. Hvis du vil ha en bærbar som matcher garderoben, kan du dessuten glede deg over at Vivobook S15 fås i hele fem farger.

Likevel er S15 også et behagelig bekjentskap for deg som er mer opptatt av indre verdier. Maskinen er riktignok ikke blant de aller raskeste, men i denne prisklassen får du faktisk en høyst akseptabel ytelse fra spesielt prosessoren og SSD-lagringen. De fleste hverdagsoppgaver som kjøring av kontorprogrammer eller visning av nettsider, går raskt og friksjonsfritt.

Det er fint at det har blitt plass til et eget talltastatur til høyre for de vanlige bokstavtastene. Derimot er det litt ergerlig at ikke talltastene har fått full bredde slik at det er lettere å bruke dem uten å måtte se på tastaturet. Det er et par centimeter ledig plass på begge sider av tastaturet, så det burde vært plass til taster i full størrelse.

Vivobook S15 har også en god pekeplate som oppfatter selv de minste berøringer, også med flere fingrer på én gang. I øverste høyre hjørne av platen er det plassert en fingeravtrykksleser som registrerer fingeravtrykk raskt og med svært få feilavlesinger.

På sidene av maskinen finner vi en rekke gode tilkoblingsmuligheter, blant annet en HDMI-kontakt i full størrelse og en kortleser for microSD-kort. I tillegg til de vanlige USB-portene finnes det også en enkelt USB C-port. Det er etter hvert en veldig vanlig standard, så det er litt pussig at ikke Asus også har valgt den også til å levere strøm til maskinen. I stedet må man finne seg i å bruke Asus’ egen strømkabel, og dermed kan ikke maskinen brukes med andre strømforsyninger enn den originale.

Kabinettet er ikke av de mest påkostede, men det gir ikke etter når man vrir litt på det, og det er så smart konstruert at tastaturet løftes litt i bakkant når man åpner maskinen for å skrive. Det gir en bedre skrivestilling og har også den fordelen at varmen fra maskinens indre lettere unnslipper. Det virker ikke som om kjøleviftene jobber spesielt hardt, og de lager heller ikke mye støy når S15 utsettes for krevende oppgaver.


+ God ytelse til prisen

+ Støysvak

– Smalt talltastatur


Laveste pris finner du på:

www.prisjakt.np

Konklusjon

En god bærbar som dekker de fleste hverdagsbehov. Dessuten fås den i mange fine farger.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5-8250U/BQA
Skjermkort
NVIDIA GeForce MX150, 2 GB
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080
USB-porter
1 x USB C 3.1, 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0
Tilkoblinger
HDMI, microSD-kortleser
Nettverk
802.11ac
Mål
36 x 24 x 1,8 cm
Vekt
1,7 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
8425
2D Mark
640
3D Mark
2014
Memory Mark
1988
Disk Mark
4759
Benchmark (høyest er best)
3572,8