Asus VivoMini er en ultrakompakt pc og passer fint til kontorbruk eller som mediesenter.

ASUS VivoMini UN65H

Minimalistisk og kompakt kontor-pc med lav ytelse og høy pris.

av Christian Slot #Datamaskin #Asus
7.1

Asus VivoMini er en smart mini-pc, egnet som både kontor-pc og mediesenter. Den rektangulære saken dekker ikke større areal enn et cd-deksel, er ikke tykkere enn en bok og veier bare 700 gram. Dermed passer den fint ved siden av pc-skjermen på skrivebordet.

VivoMini er altså superkompakt, men den er likevel utstyrt med alle nødvendige kontakter, fra USB 2.0 og 3.0 til HDMI, DisplayPort, LAN, kortleser og hodetelefoner. I tillegg støtter den VESA-beslag for veggfeste, slik at du kan feste den på baksiden av en pc-skjerm. Du kan også montere den på baksiden av en Smart TV og bruke den som mediesenter for å vise filmer og tv-serier.

Lav ytelse
Mens VivoMini briljerer med en tidløs og minimalistisk design, er dessverre ytelsen beskjeden.

Prosessoren er en i3-6100U. Den klarer hverdagsoppgavene, men heller ikke mer. Du bør ikke forvente å kunne spille krevende spill eller redigere store videofiler med det integrerte skjermkortet, Intel HD Graphics 520. Heldigvis har Asus installert en SSD-disk, og den gjør jobben mye raskere enn en tradisjonell «snurredisk».

VivoMini leveres med fire gigabyte ram. Det er altfor lite. I skrivende stund bruker min maskin fem gigabyte ram – ved vanlig kontorbruk. Bruker du ofte programmer som Google Chrome med mange faner åpne samtidig, er det helt nødvendig å oppgradere.

Test af ASUS VivoMini UN65H

Enkel oppgradering
Heldigvis er det enkelt å oppgradere både harddisk og minne i VivoMini, selv om du ikke føler deg trygg på det tekniske. Det er bare å løsne de fire skruene på baksiden av den lille boksen, fjerne lokket og klikke på plass nye ram-brikker – det er bare én ledig plass, men det er like greit å bytte ut alt ram-minnet hvis du først har til hensikt å oppgradere.

Asus VivoMini er en behagelig arbeidspartner på kontoret. Selv under en lengre stresstest, der prosessor, skjermkort og harddisk presses maksimalt, er den lille maskinen lydløs og holder seg noenlunde kjølig.

Likevel trekker det ned at ytelsen er såpass lav – særlig med tanke på den forholdsvis høye prisen.

 

Her finner du laveste pris:
prisjakt.no

+Kompakt, minimalistisk design
+Lydløs selv under belastning
– For lite arbeidsminne
– Dyr i forhold til ytelse

Konklusjon

Asus VivoMini passer i de fleste interiører, men du får lav ytelse for en relativt høy pris. Likevel en utmerket pc til vanlig kontorbruk eller som mediesenter.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Type
VivoMini UN65H
Prosessor
Intel Core i5-6200U (2,3 GHz)
Skjermkort
Intel HD Graphics 520
Minne (RAM)
4 GB (kan utvides til 16 GB)
Lagringsplass
128 GB SSD + 500 GB HDD (kan oppgraderes til 256GB M.2 SSD & 1TB SATA III)
USB-porter
4 x USB 3.0
Tilkoblinger
4-i-1-kortleser, HDMI, Display, LAN, DC-in, analog lyd
Nettverk
802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth V4.0
Mål
13,1 x 13,1 x 5,2 cm
Vekt
700 gram
Benchmark (høyest er best)
2117 i PassMark-test