Lommeregneren i musepladen dukker frem, når du rører ved det ene hjørne af pladen.

ASUS ZenBook Flip 13 UX363E

ZenBook Flip 13 er en flott, liten 2-i-1-maskin som skiller seg ut med sin enestående skjerm.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Asus
8.2

I ASUS ZenBook Flip 13 får du både en bærbar pc og et praktisk nettbrett. Skjermen kan nemlig vippes rundt på baksiden av tastaturet, slik at du kan betjene datamaskinen ved hjelp av fingrene, takket være den ganske gode og responsive berøringsskjermen.

Forvandlingen fra datamaskin til nettbrett er i grunnen ganske enkel, og ZenBook Flip 13 er rask til å oppfatte når du holder skjermen på høykant, slik at den raskt sørger for at skjermen vender riktig vei.

Du trenger både pc- og nettbrettfunksjonen i samme enhet, for ingen av dem fungerer like godt som en pc og et nettbrett hver for seg. Tastaturet har noen ganske små taster, faktisk er de mindre enn det som er normalt, noe som også gir kortere tastevandring. Og det kan være litt vanskelig å merke når tastene er trykket helt ned, og dermed blir det også blir vanskeligere å bruke touchmetoden på tastaturet. I tillegg er det en irriterende lyslekkasje i bakgrunnsbelysningen fra den øverste raden med taster. Åpningen mellom tastene og datamaskinens kabinett er større i denne rekken enn i de andre, og du kan tydelig se to lysdioder under hver enkelt tast.

Styrkene til ZenBook er blant annet den svært raske, innebygde SSDstasjonen. Den sørger for at Windows starter på noen få sekunder når du slår på datamaskinen.

ASUS har også gjort sitt ytterste for å få datamaskinen klar på et øyeblikk så snart du vekker den fra dvalemodus. Vi konstaterer de har lykkes med dette, for det går så fort at det nærmest virker som om datamaskinen har vært på hele tiden.

Skjermen er i toppklasse. Den er basert på den samme OLED-teknologien som du finner i dyre TV-apparater, og den er veldig god når det gjelder gjengivelse av svartfarger. Denne teknologien bidrar til at bilder og filmer kan vises sylskarpt på skjermen.

I pekeplaten skjuler det seg en kalkulator som har berøringsfølsomme taster. Du trenger bare berøre pekeplaten øverst i høyre hjørne for å aktivere den. Kalkulatoren fungerer helt fint, men du kan selvfølgelig ikke føle de enkelte «tastene». Den er likevel god å ha tilgjengelig som et alternativ til den tallrekken som du finner på tastaturet.

Vi brukte datamaskinen hele arbeidsdagen, og hvis vi startet dagen med fulladet batteri, var det 10–15 prosent igjen når arbeidsdagen var over. Det er egentlig ganske bra når du tenker på at datamaskinen bare veier litt over en kilo og bare er 14 millimeter tykk. Det betyr at det altså ikke kan være spesielt mye rom for å få plass til et batteri.

ZenBook Flip 13 er ganske robust i forhold til hvor tynn den er. Skjermen gir ikke etter hvis du tar et godt tak i hjørnene og vrir litt på den. Dette er pc som tåler tøff behandling

 


+ Starter veldig raskt

+ Skjermen er i toppklasse

– Tastaturet burde vært bedre

Conclusion

ZenBook Flip 13 er en flott, liten 2-i-1-maskin som skiller seg ut med sin enestående skjerm.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-1165G7, 2,8 GHz
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB
Skjermstørrelse
13,3 tommer
Skjermoppløsning
3840 x 2160 pixels
USB-porter
1x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 2 x Thunderbolt 4 USB-C
Tilkoblinger
HDMI
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
30,5 x 21,1 x 1,19 cm
Vekt
1,3 kg
Batteritid
Op til 14 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10
CPU Mark
8818
2D Mark
583
3D Mark
3018
Memory Mark
2642
Disk Mark
16766
Benchmark (høyest er best)
4140