ASUS ZenBook Flip S

ASUS ZenBook Flip S

Den lille Asus-maskinen veier bare litt over 1 kg.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Asus
8.8

Stort lettere kan vel ikke en bærbar pc bli. Det er i hvert fall det første som slår en når man løfter opp en Asus ZenBook Flip S fra bordet. Det er imponerende at det har vært mulig å gjøre en forholdsvis rask pc med god skjem i en brukbar størrelse, så utrolig lett.

Det er likevel ikke til å unngå at man får et par mindre ulemper med på kjøpet når man skal gjøre en bærbar pc så lett. For det første har tastene nesten ingen vandring når man trykker på den. Man kan lett få følelsen av at man kanskje ikke trykket likevel. For det andre har den ene siden av maskinen en tendens til å bli temmelig varm. Begge deler er imidlertid til å leve med når man vet at man slipper å pådra seg ryggskader når man bærer maskinen. Denne testeren merket faktisk ikke vekten i det hele tatt når maskinen lå i skuldervesken.

Ytelsen er tilstrekkelig til vanlige pc-oppgaver som å bruke nettet eller jobbe med kontorprogrammer. Du kan også legge skjermen helt bakover slik at du kan bruke maskinen som et nettbrett. Det fungerer utmerket, og det hjelper veldig på opplevelsen at ZenBook Flip S ikke er stort tyngre enn et nettbrett i tilsvarende størrelse.

Tastene har bakgrunnsbelysning, og det er lite lyslekkasje fra underkant av tastene, som man ofte ser på billige maskiner

Ved første øyekast legger man ikke merke til at ZenBook Flip S er utstyrt med en fingeravtrykksleser. Den er nemlig godt skjult på siden av maskinen. Den fungerer imidlertid både raskt og presist, selv om man først må venne seg til nøyaktig hvor den er, slik at man slipper å se etter.

Asus ZenBook Flip S er en maskin for alle som vil at en bærbar pc er nettopp BÆRBAR. Hvis du skal ha maskinen stående mer eller mindre permanent på samme sted, finnes det raskere, men tyngre, alternativer til samme pris.

 

 

Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

 

+ Superlett

+ Godt lys i tastene

– Blir varm

 

Konklusjon

Asus ZenBook Flip S er et godt alternativ for deg som ofte har behov for å ta med maskinen i en veske.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Skjermkort
Intel Graphics 620
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 gigabyte SSD, SATA III
Skjermstørrelse
13,3 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB C 3.1
Tilkoblinger
Minijack
Nettverk
802.11ac
Mål
31,3 x 21,8 x 1,1 cm
Vekt
1,1 kg
Batteritid
11,5 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit
Benchmark (høyest er best)
3311,5