Test av Asus ZenBook Pro – en ekstremt kraftig bærbar pc.

Asus Zenbook Pro 15

En bærbar i luksusklassen, med høy ytelse og ekstrem skjermoppløsning.

av #Datamaskin #ASUS
9.1

Ved første øyekast virker Asus ZenBook Pro forholdsvis beskjeden. Det avrundede chassiset i børstet svart metall og den innebygde magnetlåsen vitner likevel om en påkostet maskin som er mer robust enn de fleste.

Også de tekniske spesifikasjonene holder høyt nivå: Prosessoren er en Intel Core i9 med hele seks kjerner og en klokkefrekvens på 2,8 GHz, og maskinen har 16 GB ram. Skjermkortet er et NVIDIA GeForce 1050 Ti med 4 GB grafikkminne. SSD-lagringen er på 500 GB. Kort sagt noe av det beste man får i en bærbar.

Oppstarten skjer usedvanlig raskt, og den flotte skjermen lyser opp på et blunk. Deretter får vi en overraskelse: Pekeplaten er nemlig også en skjerm med et abstrakt bilde og noen snarveisikoner.

Man kan legge til flere apper eller la miniskjermen fungere som kalkulator eller mediespiller. Det er en smart gimmick – men revolusjonerende nyttig er det egentlig ikke.

En svært rask pc

I daglig bruk er maskinen enkel og effektiv. Tastaturet er behagelig å skrive på, pc-en er stillegående under alle normale belastninger, og den spesielle pekeplaten fungerer fint.

Enkelte programmer kan riktignok ha problemer med den usedvanlig høye skjermoppløsningen, men generelt er både skjermen og fargegjengivelsen en fryd for øyet.

Lydsystemet er levert av Harman-Kardon og låter fint, med ett dumt unntak: Lydkortet er muligens for dårlig skjermet, og resultatet er en elektrisk summelyd som varierer med belastningen. Forventningene jeg hadde til ytelsen ble faktisk overgått av målingene vi gjorde: Sammenlignet med tilsvarende målinger av andre maskiner, utført med samme program, var prosessoren blant de fem prosentene som var raskest.

Skjermkort og SSD-lagring er altså av ypperste klasse, og maskinen har ingen problemer med å kjøre selv krevende spill. Kjøleviftene kan riktignok bli litt hissige i spill med tung grafikk, men turtallet faller så fort man demper grafikkinnstillingene noe.

Batteriet holder til rundt to timers spill eller 3–4 timer blandet arbeid. Det er faktisk ikke så verst for en bærbar pc med så høy ytelse.

+ Ekstremt høy ytelse
+ 4K-skjerm
+ SSD-lagring med stor kapasitet
+ Solid kabinett
– Støy i lydkortet

Nærmeste Asus-forhandler finner du her:
https://www.asus.com/no/WhereToBuyList/

Konklusjon

En lynrask og solid bærbar i luksusklassen, god til både arbeid og spill – som man bør forvente i denne prisklassen.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Type
Profesjonell bærbar
Prosessor
Intel Core i9 8950HK 2.9 GHz
Skjermkort
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
476 GB
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
3840 x 2160 piksler (4K)
USB-porter
2 USB-3, 2 uSB-C
Tilkoblinger
HDMI, hodetelefon
Nettverk
802.11ac
Mål
1,9 x 36.5 x 25.1 cm (h x b x d)
Vekt
1,9 kg
Batteritid
2–3 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
Annet
Pekeplate med snarveier
CPU Mark
15009
2D Mark
550
3D Mark
5562
Memory Mark
2959
Disk Mark
14896
Benchmark (høyest er best)
4790