Asus ZenBook Pro UX550VE

Asus ZenBook Pro er en uvanlig potent bærbar pc med høy ytelse, lang batteritid og snasen design, men det er spesielt én ting som trekker ned helhetsinntrykket.

av #Datamaskin #ASUS
8.1

Det er nesten kjærlighet ved første blikk. Asus ZenBook Pro er i hvert fall en flott sak med det mørk blå metallchassiset som utvilsomt får mange og lange blikk. Den er slank, men virker likevel særdeles solid konstruert og som en maskin som tåler hardhendt behandling.

Et pent utseende er likevel ikke alt. Heldigvis finner vi både en kraftig i7-prosessor, hele 16 GB ram, en SSD på 512 GB og et separat skjermkort den fine overflaten. Sammen gir disse komponentene kraftreserver som lever opp til et gedigent ytre. Vi har til gode å utsette maskinen for en eneste oppgave som den ikke kunne håndtere, og den må presses hardt i spill og videoredigering før den gir den minste lyd fra seg. Til hverdagsbruk er den stille som graven. Den eneste lyden er klikkene fra tastetrykkene.

Fantastisk arbeidsjern med svak skjerm
Det er generelt en fornøyelse å jobbe med ZenBook Pro. I tillegg til farten er det nemlig god respons i tastene, og pekeplaten er forbilledlig presis. De to metallflatene ved siden av pekeplaten gir god støtte for håndleddene. Derfor er det ingen sak å jobbe med maskinen i timer av gangen, og det kan man også gjøre med en batteritid som kan strekke seg til over ni timer.

Likevel er ikke alt ved ZenBook Pro utpreget fantastisk. Det er spesielt skjermen som ikke står i stil med den formidable ytelsen. Her må du ta til takke med Full HD-oppløsning, og det er for så vidt greit nok til tekstbehandling, epost og surfing på nettet.

Ved grafisk innhold som video, bilder og spill, savner vi derimot detaljer i skjermbildet – særlig i mørke deler av bildet. Problemet skyldes også at maskinen har en berøringsfølsom skjerm som gir en del reflekser. Når skjermen i tillegg ikke er særlig lyssterk, bør du tilbringe tiden i omgivelser med dempet belysning for å få full glede av innholdet på skjermen.

+ Glimrende batteritid
+ Lynrask
+ God å jobbe på
– Skjermen kunne vært bedre

Konklusjon

En lynrask pc med nydelig design, men skjermen står ikke i stil med maskinens pris og ytelse.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Type
Bærbar
Prosessor
Intel Core i7 7700HQ 2.8 GHz
Skjermkort
Nvidia GeForce GTX 1050
Minne (RAM)
16 GB DDR4
Lagringsplass
512 GB (SSD)
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB 3.0, 2 x USB-C
Tilkoblinger
Kortleser, 3,5 mm minijack, Bluetooth
Nettverk
802.11ac
Mål
36,7 x 25,1 x 1,89 cm
Vekt
2 kg
Batteritid
9,5 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Annet
Fingeravtrykksleser
Benchmark (høyest er best)
4469,1