Aluminiumschassiet gir en solid og god følelse.

ASUS ZenBook UX430UQ-PURE1

God allround-pc.

av #Datamaskin #ASUS
8.9

Kompromisser er ikke nødvendigvis det samme som dårlige løsninger. Med sin lille og lette ZenBook demonstrerer Asus tvert imot at det kan resultere i en svært vellykket kombinasjon av mobilitet, ytelse og pris.

Det er ikke noe overdrevent prangende over designen, men spesifikasjonene er som de skal være. En samlet måling av maskinens ytelse viser at den er på høyde med andre bærbare i samme prisklasse.

Den første gangen vi startet den, fikk vi likevel inntrykk av at noe manglet, men det viste seg å være en god ting. Det maskinen «mangler»
er nemlig mengder av overflødig programvare, det som kalles bloatware på engelsk. Årsaken er at dette er en såkalt Signature-maskin, det vil si en Windows-pc som er helt fri for slikt. Skrivebordet inneholder verken reklameprogrammer eller koblinger til prøveversjoner, og det føles befriende å kunne starte med helt blanke ark med en ny pc.

Lyden leveres av hifi-spesialisten Harman Kardon. Det betyr ikke at man kan forvente seg lyd som i et musikkanlegg, men lydkvaliteten er likevel bedre enn det vi er vant til fra pc-høyttalere. Tastaturet har bakgrunnsbelyste taster og fungerer fint, bortsett fra at det lekker litt lys under tastene, og det kan være sjenerende hvis man sitter i et mørkt rom. På/av-knappen er plassert øverst i høyre hjørne, der man normalt finner Delete-tasten, og det er ikke optimalt. Et par ganger kom vi uforvarende til å trykke på den, og dermed havner man i påloggingsvinduet, men det lærer man fort.

Pekeplaten har en fingeravtrykksleser i det ene hjørnet. Den er både rask og god og gjør at du slipper å taste inn passordet hver gang du logger på i Windows.

Den fine skjermen har en matt overflate, og dermed er det heller ikke noe problem å jobbe i omgivelser med mye lys, for eksempel utendørs.

Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

+ Ingen overflødige programmer
+ Fingeravtrykksleser

– Litt lyslekkasje fra tastene

Konklusjon

Den lille ASUS ZenBook hever seg godt over gjennomsnittet på alle punkter. En god bærbar pc uten overflødige programmer.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS