Skjermen er festet i et enkelt, midtplassert hengsel.

Dell G5 15 5587

Dell G5 leverer høy ytelse for pengene.

av #Datamaskin #Dell
9.2

Det kan være vanskelig å se forskjell på bærbare datamaskiner. Derfor er det befriende når noen prøver å gå nye veier når det gjelder utformingen. Det gjør Dell, i hvert fall til en viss grad, med den robuste G5.

Dell G5 har et kraftig skjermkort, og slikt krever plass for å bli kvitt varmen som utvikles når både hoved- og grafikkprosessor belastes hardt. Likevel synes vi at Dell har klart å få maskinen til å se bra ut. De skarpe kantene er skrå på både for- og bakside og er utstyrt med store ventilasjonsåpninger som er gir maskinen et litt røft utseende. Kabinettet er utført i en kraftig plasttype som virker svært solid.

Lengden og bredden på en bærbar styres i høy grad av skjermstørrelsen. Ettersom G5 har en 15,6-tommers skjerm, tar maskinen ganske stor plass på bordet. Det har imidlertid sine fordeler. Det betyr nemlig at det har har blitt plass til både talltastatur og en stor pekeplate som er markert med et tydelig oransje omriss. Arealet foran tastaturet er så stort at det fungerer som en behagelig håndleddsstøtte når du skriver. Tastene har bakgrunnsbelysning og store bokstaver som er lette å lese.

Ulempen ved den gedigne størrelsen er imidlertid at maskinen er ganske tung. Dette er ikke en pc man gjerne har i vesken på den daglige turen til og fra kontoret. Den gjør seg best når den har en mer eller mindre fast plass på et skrivebord.

Som de fleste andre Dell-maskiner kan G5 konfigureres etter kundens ønsker. Eksteriøret er det samme på de forskjellige modellene, men du kan selv velge prosessor, ram, harddisk og SSD. Dermed kan du finne en balanse mellom pris og ytelse som passer deg.

Man får også mye for pengene i den versjonen vi har testet. Enkeltkomponentene er godt avstemt, slik at ikke ytelsen hemmes av flaskehalser. Windows er for eksempel installert på en SSD. Det sørger for rask oppstart og gjør også at den daglige jobben med forskjellige programmer går raskt og friksjonsfritt. SSDen suppleres av en harddisk på én terabyte, slik at du også har god plass til dokumenter, bilder og andre filer.

Skjermkortet er kraftig nok til å spille på pc-en, hvis du skulle føle for det. Hvis du liker spill der du må være rask på tastene, kan det likevel være smart å koble et eksternt tastatur til USB-porten. Det flate tastaturet på G5 egner seg best til å skrive på.

Konklusjonen er uansett at Dell G5 er en rask og solid bærbar til en helt grei pris. Den vi testet gir mye for pengene, og du kan tilpasse spesifikasjonene før du kjøper, slik at maskinen enten blir raskere eller billigere.

 

+ Rask

+ Robust konstruksjon

– Tung

 

Fås kjøpt fra:

www.dell.no

 

Konklusjon

En solid bærbar som gir høy ytelse for pengene.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5-8300H
Skjermkort
NVIDIA GeForce GTX 1060, 2 GB
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
1 terabyte HDD + 128 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
3 x USB 3.1, 1 1 x USB C 3.1
Tilkoblinger
HDMI, SD-kortleser, kabelnettverk (Ethernet)
Nettverk
802.11ac
Mål
38,9 x 2,5 x 27,4 cm
Vekt
2,61 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home
Benchmark (høyest er best)
4052