Computeren er lidt tung og buttet, men den fungerer fint som tablet, hvis du lægger på bordet eller i skødet.

Dell Inspiron 15 2-in-1

Inspiron 15 er en god datamaskin, men den har noen svake punkter som vi godt kunne vært foruten til denne prisen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Dell
7.8

Dell Inspiron 15 2-in-1 er i det store og hele en vellykket bærbar pc, som også kan gjøres om til et nettbrett med en god berøringsskjerm.

Skjermen er skarp og kontrastrik, men vi hadde satt pris på muligheten til å øke lysstyrken. Det kan være vanskelig å se hva som skjer på skjermen hvis du sitter ute i dagslys. I litt svakere bakgrunnsbelysning er det ingen problemer, og berøringsskjermen reagerer raskt.

Inspiron 15 føles som et stort og raskt nettbrett når du bretter skjermen over på baksiden av tastaturet og bruker fingrene på skjermen til å styre pcen. De to kraftige hengslene gjør at det føles trygt å endre pc-en til nettbrett, og tastaturet deaktiveres automatisk når det brettes rundt på baksiden. Og det er bra, for Inspiron 15 er litt for tung til å holdes i hendene som et nettbrett over lengre tid, så du bør legge den i fanget eller på et bord når du bruker den på den måten.

Den store museplaten er også rask til å fange opp fingertuppenes berøring. Det er ingen synlige knapper på museplaten. I stedet skal du trykke hjørnene ned – litt for hardt etter vår smak – for å utføre enten et høyre- eller venstreklikk.

Det litt middelmådige tastaturet er pc-ens svakeste punkt. Du trenger knapt å trykke på tastene før de er trykket helt ned, og det er vanskelig å kjenne når tastetrykket ditt har blitt oppfattet av pc-en. Midt på tastaturet virker kabinettet på pc-en litt spinkelt. Når du hviler hendene på tastaturet i utgangsposisjonen med pekefingrene på F- og J-tastene, bøyes den midtre delen av pc-en nedover under det relativt svake trykket. Vi får følelsen av at pc-ens konstruksjon ikke lever helt opp til den forholdvis høye prisen.

Vi fikk vanligvis 7–8 timers batteritid ut av Inspiron 15 i testperioden. Vi brukte den da primært til daglig kontorarbeid. Åtte timer er et godt resultat, og det betyr pc-en kan brukes til de fleste formål.

I den utgaven av Inspiron 15 vi testet, satt det en rask i5-prosessor fra Intels nyeste generasjon. På Dells nettside kan du konfigurere pc-en slik du ønsker, slik at du ikke sløser bort penger på en stor SSD hvis du for eksempel finner ut at du ikke trenger all plassen likevel. Du kan også velge prosessor og hvor mye RAM du vil ha i maskinen selv. Dell Inspirion 15 2-in-1 er en inspirerende pc/nettbrett-variant, til tross for noen få svakheter.

 


+ God berøringsskjerm

+ Rask prosessor

– Dårlig tastatur

Konklusjon

Inspiron 15 er en god datamaskin, men den har noen svake punkter som vi godt kunne vært foruten til denne prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
Bærbar PC
Prosessor
Intel i5-1135G7, 2,40 GHz
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
12 GB
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
2 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB-C Thunderbolt 4
Tilkoblinger
Hodetelefon, HDMI, SD-kort
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
35,6 x 23,8 x 1,8 cm
Vekt
1,89 kg
Batteritid
Cirka 8 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10
CPU Mark
9458
2D Mark
287
3D Mark
2258
Memory Mark
2369
Disk Mark
15851
Benchmark (høyest er best)
2757