Den store skærm går næsten helt ud til kanten.

Dell Inspiron 16 Plus 7610

Den praktiske designen og den lynraske prosessoren gjør denne Dell-maskinen til en god arbeidsmaskin.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Dell
8.6

Inspiron 16 7610 er en grå og litt anonym arbeidsmaskin, men det er heldigvis bare det ytre som er litt kjedelig, for inni skjuler det seg toppmoderne elektronikk.

Det er spesielt prosessoren og SSD-stasjonen som bidrar til at datamaskinen er så rask. Det merkes under oppstart av Windows 11, eller når det skal lastes inn mange eller store filer. SSD-stasjonen er på hele 1 terabyte, så den bør dekke plassbehovet til de fleste. Grafikkortet er heller ikke dårlig. Selv om det ikke er blant de aller raskeste, kan det også brukes til 3D-spill på datamaskinen.

Dell har vært flinke til å stille inn viftene slik at de bare starter når datamaskinen begynner å jobbe for alvor. Ved vanlig arbeid i Windows er Inspiron 16 Plus nesten helt lydløs. Selv under høy belastning er datamaskinen god til å kvitte seg med overskuddsvarme. Dette er takket være de mange store kjøleribbene som du finner på sidene av maskinen samt bak og i bunnen. Vi likte den store skjermen som gir et flott, kontrastrikt bilde. Den er desverre ikke berøringsfølsom, men til gjengjeld er overflaten matt, og skjermen gir nesten ikke noe gjenskinn.

Inspiron 16 Plus har en sensor som registrerer når skjermen vippes opp. Da starter datamaskinen uten at du trenger å trykke på knappen. Funksjonen fungerer også hvis du stengte Windows helt av sist du brukte pc-en. Deretter tar det bare 10–15 sekunder før maskinen er i gang igjen og du er klar til å jobbe. Hvis du bare har lukket lokket uten å slå av Windows, tar oppstarten bare et par sekunder.

Skjermens størrelse avgjør også lengden og bredden på resten av datamaskinen slik at det er plass til både et numerisk tastatur og en kjempestor og veldig responsiv museplate.

Chassiset kunne godt vært litt stivere etter vår smak. Hvis du trykker med hånden på midten av tastaturet, gir chassiset etter og trykkes ned. Vi har ingenting å sette fingeren på når det gjelder tastaturet, for å si det sånn. Det har store, utmerkede taster som gir en god følelse når de trykkes helt ned. De er godt belyste med hvitt lys fra undersiden, og det er lett å lese bokstaver og symboler uansett hvilket lysforhold du har i omgivelsene der du sitter.

Inspiron 16 Plus kan kjøpes i en redusert versjon som koster over 30 prosent mindre. Du kan selv konfigurere datamaskinen på Dells nettside, hvor du blant annet kan velge bort grafikkkortet og bytte ut prosessoren.

 


+ Støysvak

+ God, stor skjerm

– Litt spinkelt bygd

Conclusion

Den praktiske designen og den lynraske prosessoren gjør denne Dell-maskinen til en god arbeidsmaskin.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
Bærbar PC
Prosessor
Intel Core i7-11800H, 2,3 GHz
Skjermkort
NVIDIA GeForce RTX 3050
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
1 terabyte SSD
Skjermstørrelse
16"
Skjermoppløsning
3072 x 1920 pixels
USB-porter
2 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB-C Thunderbolt 4-port med DisplayPort
Tilkoblinger
HDMI, hodetelefon
Nettverk
Wi-Fi 6
Mål
35,5 x 24,8 x 1,9 cm
Vekt
2,0 kg
Batteritid
Cirka 12 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
20573
2D Mark
356
3D Mark
11387
Memory Mark
2335
Disk Mark
27977
Benchmark (høyest er best)
3833