Dell Inspiron 17

Dell Inspiron 17 7773

Stor Dell-pc som er god til det meste.

av #Datamaskin #Dell
8.9

Dell Inspiron 17 er en vaskeekte slepbar pc. Den veier nesten tre kilo, og du må også legge en velvoksen strømforsyning i vesken når du skal den med på tur.

Det er altså snakk om det man for noen år siden kalte en «desktop replacement» – altså en bærbar pc som godt kan erstatte en stasjonær pc og ha en fast plass på skrivebordet. Du får nemlig mange av de samme fordelene som med en stasjonær pc. Én av dem er en vidunderlig stor skjerm som gjør det til en fornøyelse å jobbe på maskinen. Skjermens vekt og størrelse gjør også at Dell har valgt (eller vært nødt til) å utstyre Inspiron med et sett svært kraftige hengsler som ikke minner om noe vi normalt forbinder med forbrukerelektronikk. Det er i hvert fall ingen fare for at de ryker med det første.

Det er ikke noe man gjør i en håndvending, men skjermen kan faktisk brettes helt rundt slik at den ligger mot baksiden av tastaturet – og da sitter man med et enormt nettbrett mellom hendene. Det er en fin bonus.

Skjermbildet leveres av at høyst brukbart skjermkort som også tåler nyere spill – selv om det kanskje ikke alltid skjer ved den høyeste oppløsningen.

Den store skjermen betyr at det også har blitt plass til et tilsvarende digert tastatur. Til høyre for de vanlige tastene finnes det til og med et talltastatur som er et behagelig verktøy hvis du ofte jobber med regneark. Alle tastene er bakgrunnsbelyst, og det gjør det lett å bruke maskinen i et halvmørkt rom.

Det er litt ergerlig at ikke mer av den sjenerøse plassen har blitt brukt til flere tilkoblingsmuligheter. Det kunne for eksempel vært fint med en kontakt til et kablet nettverk, slik at man slipper å bruke en adapter hvis ikke det trådløse nettverket er raskt nok.

Dell Inspiron er en god allround-maskin, og det elegante utseendet i børstet metall gjør at den godt kan stå fremme når man har besøk.

 

Fås kjøpt fra:

www.dell.no

 

+ Stor og god skjerm

+ Stort tastatur

– Få tilkoblingsmuligheter

Konklusjon

Den enorme Dell-maskinen er et godt alternativ hvis du vil ha en bærbar som stort sett vil bli brukt på en fast plass i hjemmet.

Spesifikasjoner

Merke
Dell