Test av Dell Inspiron Gaming Desktop

Dell Inspiron Gaming Desktop

Dell Inspiron Gaming Desktop er en pc med godt skjermkort og den nye Ryzen-prosessoren fra AMD.

av #Datamaskin #Dell
7.2

I helgen har vi testet den nye Inspiron Gaming Desktop-serien fra Dell. Serien byr på flere stasjonære maskiner med kraftige prosessor og raske skjermkort – høy ytelse til en rimelig penge.

Kabinettet har ventilasjonsåpninger som er plassert på skrå, noe som ifølge Dell gi bedre luftgjennomstrømning. Du har også muligheten til å forbedre luft- og eventuell væskekjøling hvis du overklokker maskinen og vil unngå at den blir for varm.

Dell har også pyntet kabinettet med blått lys. Det høres kanskje litt hipt ut, men lyset er såpass dempet at det neppe skremmer bort de mer konservative brukerne.

Ryzen – rask – men ikke raskest

Noe av de mest interessante med Dell-maskinen er at den er basert på en AMD Ryzen-prosessor. Det er første gang vi stifter bekjentskap med denne prosessoren, og det er interessant å se om den lever opp til de fagre løftene.

Maskinen er rask og passer utmerket både til hverdagsprogrammer og til spill, som i følge Dell skal være det Inspiron Gaming Desktop er best til. Likevel skjer det noe rart når vi tester Ryzen-prosessoren mot en litt eldre Intel i5-prosessor, som på papiret burde klare seg dårligere, i prosessorkrevende spill.

I samme spill på to nesten identiske maskiner, og med samme innstillinger, klarer den nye Ryzen-prosessoren seg merkbart dårligere enn den eldre i5-prosessor. Ytelsen er absolutt god nok, men vi hadde faktisk forventet at den nye prosessoren skulle utklasse en i5-prosessor.

Inspiron Gaming Desktop har gode utvidelsemuligheter, hvis du for eksempel vil oppgradere fra de åtte gigabyte ram som er installert når du får maskinen. Det optimale hadde selvfølgelig vært om maskinen ble levert med 16 gigabyte ram, som er i ferd med å bli standard for stasjonære pc-er av dette kaliberet.

Til gjengjeld har versjonen vi testet, to harddisker: En lynrask SSD-disk og en litt tregere snurredisk på én terabyte.

Av en eller annen grunn er musen og tastaturet Dell leverer med denne kraftfulle maskinen helt elendig. En maskin som dette fortjener noe bedre enn dette plastskrotet.

Maskinen vi testet kostet bare 9990 kroner, og det er en god pris for en maskin av dette kaliberet.

+ Pris i forhold til ytelse
+ God ytelse i programmer og spill
– Ryzen-prosessoren skuffer litt

Finn Dell Inspiron Gaming-maskiner og priser her

Konklusjon

Inspiron Gaming Desktop er et godt valg hvis du er på jakt etter en ny spill-pc.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
Datamaskin
Prosessor
AMD Ryzen 5 1400-prosessor (4C/8T, 10 MB cache, 3,4 GHz Precision Boost)
Skjermkort
GTX 1060 med 6 GB minne
Minne (RAM)
8 GB DDR4, 2400 MHz, opptil 16 GB
Lagringsplass
256 GB 2,5" SSD + 1 TB 3,5" SATA-harddisk
USB-porter
Front: 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Type-C (Gen 1) - Bakside: 2 x USB 2.0, 4 x USB 3.0
Tilkoblinger
1 x hodetelefonutgang, 1 x 3-i-1-minnekortleser,1 x PS/2-port, 1 x 7.1-kanal- og mikrofonkontakt, 1 x HDMI-utgang, 1 x nettverksport
Nettverk
Dell Wireless 1820-kort (802.11AC Dual-Band Wi-Fi + Bluetooth 4.1)
Annet
Mus og tastatur følger med