Test av Dell Latitude 5290 2-i-1

Dell Latitude 5290 2-i-1

Dell Latitude 5290 er en maskin for alle som ønsker seg et nettbrett som også er en kraftig pc, med kraft nok til hverdagsoppgavene.

av #Datamaskin #Dell
7.2

Skjermen er det første man legger merke til når man starter denne Dell-maskinen. Den er både skarp og lyssterk. Selv om du ser den fra siden, blir ikke fargene utvasket og bleke å se på.

På baksiden finnes det en støttefot som kan stilles i flere vinkler til nesten vannrett stilling. Den føles solid og gir sammen med materialene og kvaliteten på konstruksjonen et gedigent inntrykk. Samtidig er det en smart detalj at foten folder seg ut automatisk når maskinen settes på en overflate.

Maskinen kan styres med fingrene, som et nettbrett, eller du kan bruke det magnetiske tastaturet som også fungerer som deksel. I tillegg kan du bruke den medfølgende pennen.

Rikelig med muskelkraft

Maskinen er bestykket med en Intel Core i5-prosessor og 8 GB ram. Det betyr i praksis at den takler flere åpne programmer og en mengde faner i Chrome samtidig som du strømmer video i HD, uten hakking eller utfall.

Den takler med andre ord hverdagsoppgavene uten problemer, men ikke regn med å kunne kjøre de nyeste spillene og andre tunge grafikkoppgaver like lekent. Vi skal også passe på å nevne at maskinen holder en behagelig arbeidstemperatur og er stillegående under de fleste forhold, noe som er et stort pluss.

SSD-lagringen gir bare 256 gigabyte å boltre seg på, så du bør ikke regne med å få plass til hele fotoalbumet og videoarkivet.

Batteritiden ligger på 5–6 timer, alt etter hvor krevende oppgavene er.

 

+ God mekanisk kvalitet
+ God skjerm
+ Kraftige komponenter
– Høy pris

Aktuell pris finner du her

Konklusjon

Skjerm, konstruksjon og ytelse er på topp i denne 2-i-1-maskinen, men prisen er høy.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
2-1
Prosessor
Intel Core i5-8250U
Skjermkort
Intel UHD Graphics 620
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
12,3 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1280 piksler
USB-porter
2 x USB 3.1 Type-C, 1 x USB 3.1 Type-A
Nettverk
802.11ac
Mål
29,2 cm x 20,88 cm x 1,065 cm
Vekt
857 gram
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Pro 64-bit Edition
Annet
Kamera med 5 megapiksler på fronten, 8 megapiksler på baksiden
Benchmark (høyest er best)
2834,8