Dell Latitude 5591 er ikke bare rask, den er også solid.

Dell Latitude 5591

Dell Latitude 5591 er en solid bærbar pc med kraftig prosessor og stort tastatur.

av #Datamaskin #Dell
8.7

Førsteinntrykket av denne bærbare maskinen er at den ikke er særlig stor, men det mykt avrundede kabinettet rommer faktisk en pc i fullt format og en skjerm på 15,6 tommer. Kabinettet er lagd av et komposittmateriale, og utførelsen er så robust at maskinen er godkjent i henhold til militære spesifikasjoner.

Under overflaten finner vi en Intel Core i7 med seks kjerner, 16 gigabyte ram, SSD-lagring på 512 gigabyte og et NVIDIA MX130 skjermkort.

Pro-versjonen av Windows 10 er forhåndsinstallert sammen med et beskjedent antall ekstraprogrammer som ikke er i veien for arbeidet. Skjermen er av god kvalitet, men ikke blant de mest lyssterke.

I daglig bruk er Latitude 5591 et hyggelig bekjentskap. Det bakgrunnsbelyste tastaturet er støysvakt og behagelig å skrive på, selv om Enter-tasten er litt liten. Ved vanlig bruk høres ingen annen lyd enn tastetrykkene, og kjøleviften går bare unntaksvis.

Rask og solid

Som nevnt er Dell Latitude 5591 en garantert robust pc. Den er testet for å oppfylle kravene til det amerikanske militæret, og resultatet er merkbart: Knapper, hengsler og lukkemekanismer er presise og solide. Det er ingenting ved denne maskinen som ikke virker gjennomtenkt og gjennomarbeidet. Det gjør den også litt tyngre enn konkurrentene.

Maskinen er også lynrask, til tross for det lavmælte inntrykket. Ytelsestesten viser at Latitude 5591 er blant de fem prosent raskeste tallknuserne, og SSD-disken er like rask som vi forventer. Skjermkortet er imidlertid ikke blant de kraftigste. Det holder til lette 3D-spill, men dette er ingen spillmaskin.

Også batteritiden er god og holder fint til fem timer med blandet arbeid. Det er selvsagt svært avhengig av belastningen, og krevende spill og programmer kan redusere batteritiden til to–tre timer. Ved hard belastning er også kjøleviften hørbar.


+ Lynrask CPU
+ Svært robust
+ Lang batteritid
– Middelmådig skjermkort
– Viftestøy ved belastning


Finn en forhandler:
Dell-maskiner finner du her: https://www.dell.com/no-no

Konklusjon

Rikelig med regnekraft og mekanisk kvalitet i ypperste klasse gjør dette til en god bærbar. Prisen er heller ikke avskrekkende.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7 2,6 GHz
Skjermkort
NVIDIA GeForce MX130
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
3 USB 3.1, 1 USB-C
Tilkoblinger
HDMI, VGA, SD-kort, ID-kort
Nettverk
1 Gbps Ethernet, WiFi 5
Mål
37.6 x 25.07 x 2.43 cm (b x d x h)
Vekt
1,9 kg
Batteritid
5 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Pro
Annet
Fås i mange varianter
CPU Mark
14417
2D Mark
781
3D Mark
2195
Memory Mark
2931
Disk Mark
4496
Benchmark (høyest er best)
4606