Dell Latitude 7480 P73G

En svært god bærbar pc, men prisen er altfor høy.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Dell
7.7

Dell Latitude 7480 er en litt anonym bærbar pc uten lysende logoer eller jålete metallkabinett. I stedet får du en rask pc i et robust og praktisk plastkabinett av høy kvalitet.

Ytelsen er god, men ikke så overveldende at den lever opp til den høye prisen. Du må betale dyrt for å få de nyeste og raskeste komponentene.

Kjøleviften starter allerede ved lav belastning. Det gjør Latitude 7480 til et litt masete bekjentskap i fredelige omgivelser.

Mellom tastene G, H og B på det gode tastaturet, sitter den en liten styrespak som et alternativ til pekeplaten. Den krever litt tilvenning, men det er godt å kunne ta pause fra pekeplaten en gang i mellom. Selve tastene har bakgrunnsbelysning, og det er praktisk når man jobber i et halvmørkt rom. Dessverre slipper det også ut en del lys i underkant av tastene.

Skjermen gir et godt bilde, og den matte overflaten hindrer sjenerende gjenskinn fra lyskilder i omgivelsene.

Ellers finnes det mange tilkoblingsmuligheter på siden av maskinen, men kortleseren tar bare microSD-kort. Bruker du kameraer og annet som benytter de større SD-kortene, må du altså finne deg i å koble til en ekstern kortleser.

Dell-maskinen er god, men dessverre for dyr. Hvis du vil ha en rask og kraftig bærbar, anbefaler jeg at du i stedet kaster et blikk på den store testen av bærbare maskiner i Komputer for alle nr. 13. Der finner du flere gode og langt rimeligere alternativer.

 

+ Rask

+ Godt tastatur

– Viftestøy

– Veldig dyr

Konklusjon

En kvalitets-pc som både er rask og solid, men andre gir mer for pengene.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-7600U
Skjermkort
HD Graphics 620
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB M.2 SATA SSD
Skjermstørrelse
14 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
2 x USB 3.0
Nettverk
802.11ac
Mål
33,1 x 22,1 cm x 1,7
Vekt
1,36 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Pro
Benchmark (høyest er best)
2438,7