Dell XPS 13 9365

Dell XPS 13 er en kompakt og veldesignet 2-i-1-pc med høy ytelse.

av #Datamaskin #Dell
9.3

Det sies at man ikke skal skue hunden på hårene. Det gjelder i høyeste grad for denne 2-i-1-maskinen. Dell XPS 13 (9365) leveres i en gedigen, tykk, matt svart pappeske med det samme eksklusive preget som innpakningen til Apple-produkter.

Maskinen veier ikke mye mer enn et stort nettbrett og føles elegant med bakside i aluminium og håndleddstøtte i karbonfiber, men man skal som sagt ikke la seg lure.

Den slanke saken er nemlig bestykket med en kraftig 7.-generasjons i7-7Y75-prosessor, som blant annet utmerker seg med passiv kjøling, altså uten kjølevifter. Det betyr at det ikke brukes plass på vifter og luftekanaler, og at maskinen er fullstendig lydløs. Prosessoren i XPS 13 kan likevel måle seg med andre kraftige bærbare maskiner. Du må bare være oppmerksom på at man ikke kan bruke makshastigheten på 3,6 GHz i lengre perioder om gangen, nettopp på grunn av den passive kjølingen.

Standardmodellen leveres med åtte gigabyte minne. Du kan imidlertid oppgradere til 16 gigabyte, og det er ingen dårlig idé hvis du for eksempel bruker Chrome samtidig som du kjører andre programmer.

Fleksibel skjerm
Ellers er den trykkfølsomme skjermen en iøynefallende og lekker sak. Den er henglset slik at du kan legge den 360 grader bakover og bruke den som nettbrett med berøringsskjerm.

Det fungerer usedvanlig godt, og det føles naturlig å jobbe med skjermen i nettbrettmodus. Den sammenleggbare skjermen betyr dessuten at du har en integrert nettbrettholder hvis du legger tastaturet bakover og setter opp maskinen som et lite telt.

I tillegg er vi imponert over den såkalte Infinity Edge-designen, der skjermen går nesten helt ut til kanten. Skjermen er en Full HD (1920 x 1080 piksler) IPS-skjerm, og overflaten er i det særdeles robuste Gorilla Glass-materialet.

Bildet er superskarpt, fargene er klare og kontrasten høy på skjermen, som også fungerer glimrende i sollys.

Det er imidlertid litt irriterende at lysstyrken senkes automatisk hvis du for eksempel er på en hjemmeside med en dominerende hvit bakgrunn. Funksjonen skal selvfølgelig spare strøm og skåne øynene, men noen ganger er det greit å kunne bestemme slike ting selv.

Litt smalt tastatur
XPS 13 leveres med alle moderne innganger som USB-C porter, Thunderbolt 3, DisplayPort og microSD-kortleser. Pekeplaten reagerer raskt og gir en behagelig respons når man trykker på den.

Tastaturet virker derimot en tanke for smalt til mine middels store hender. Det føles nesten som om fingrene snubler i hverandre når man skriver på det. Det er er imidlertid et spørsmål om tilvenning og personlige preferanser, og trekker ikke nevneverdig ned i den samlede vurderingen.

DELL XPS 13 9365 får du her:
www.dell.com

+ Rask og kompakt 2-i-1-pc
+ Flott skjerm
+ Behagelig som nettbrett
– Irriterende auto-lysstyrke

Konklusjon

Dell XPS 13 er en kompakt og veldesignet 2-i-1-pc med høy ytelse.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
2-i-1-pc
Prosessor
7. generasjons Intel Core i7-7Y75 prosessor (4 MB cache, opptil 3,6 GHz)
Skjermkort
Intel HD Graphics 615
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 GB PCIe SSD
Skjermstørrelse
13,3" InfinityEdge-berøringsskjerm med Full HD
Skjermoppløsning
1920 x 1080
USB-porter
1 x DisplayPort via USB-C med PowerShare, DC-strøminngang og DisplayPort
Tilkoblinger
1 Thunderbolt™ 3 (4 lanes med PCI Express Gen 3) med PowerShare og DC-strøminngang, 1 x MicroSD-kortleser 1 x hodetelefonutgang & 1 x plass til Noble-lås
Nettverk
Bluetooth 4.2
Mål
19,9 x 3,04 x 1,3 cm
Vekt
1,24 kg
Batteritid
Opptil 10 timer (primært 4-cellers batteri på 46 W/t)
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Annet
HD-nettkamera (720p) i breddeformat med to digitale systemmikrofoner
Benchmark (høyest er best)
2117,5 i PassMark-test