Dell XPS 15 (2018)

Dell XPS 15 (2018)

Dell XPS 15 har mange gode sider, men plages av et par mindre skavanker.

av #Datamaskin #Dell
8.1

Dell XPS 15 kan trygt kalles en solid allround-pc. Den er litt over middels både i vekt, ytelse og pris og takler de fleste oppgaver uten å mukke – med unntak av de mest krevende 3D-spillene.

Dette er en pc som fungerer fint til jobb. Det gode skjermkort sammen med en relativt rask prosessor sørger for at de fleste vanlige programmer fungerer raskt og smidig. Det gode tastaturet innbyr dessuten til å bruke maskinen til for eksempel tekstbehandling.

Skjermen utmerker seg med å være klar og lyssterk, med en matt overflate som hindrer reflekser fra lys i omgivelsene. Den er god å se på også etter mange timers sammenhengende arbeid. Veldig bra!

Stor skjerm i lite kabinett

Rammen rundt skjermen er syltynn, og det gjør at det har blitt plass til en 15,6-tommers skjerm i en pc som bare er marginalt større enn en 14-tommer. De kompakte målene til tross er ikke Dell XPS 15 noen lettvekter. Det er lagt betydelig mer vekt på funksjonalitet og tilkoblingsmuligheter enn mobilitet.

Selve chassiset er særdeles solid, men det er ikke så praktisk at de litt høylytte viftene presser luften rett nedover. Det er ikke så farlig hvis maskinen er plassert på et bord, da den løftes litt opp fra underlaget av en gummilist på undersiden for bedre luftsirkulasjon. Hvis du derimot sitter med den i fanget, får den problemer med å bli kvitt varmen, og det blir ubehagelig varmt i lengden.

Det er også en litt pussig beslutning av Dell å plassere nettkameraet under skjermen i stedet for over. Den lave plasseringen gir et litt uvant froskeperspektiv på bildet, og det er en lite smigrende kameravinkel når andre ser deg under videosamtaler i Skype og lignende.

 

Fås kjøpt fra:

www.dell.no

 

+ God skjerm

+ Godt tastatur

– Støyer en del

– Uheldig plassering av nettkamera

Konklusjon

En god, men relativt dyr arbeidmaskin fra Dell.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i5-8300H
Skjermkort
NVIDIA GeForce GTX 1050 med 4 GB GDDR5
Minne (RAM)
8 GB DDR4 2666 MHz
Lagringsplass
256 GB M.2 2280 PCIe SSD-drev
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
3
Nettverk
802.11ac
Mål
35,7 x 23,5 x 1,7
Vekt
1,8 kg
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home