Test av XPS 15 9500

Dell XPS 15 9500 (2020)

Alt stemmer i den nye XPS 15, både når det gjelder ytelse, konstruksjon og utseende. Stort nærmere den optimale Windows-maskinen kommer du ikke akkurat nå.

av Markus Dahlberg #Datamaskin #Dell
9.9

Den nyeste modellen av Dell XPS 15 er nok det nærmeste vi kommer den optimale bærbare maskinen i dagens marked.

Det stramme metallchassiset er særdeles holdbart, og når lokket åpnes, møtes vi av en stor og ekstremt lyssterk skjerm nesten uten innramming. Vi måtte rett og slett redusere lysstyrken til rundt 65 prosent for å unngå at det ble anstrengende å se på skjermen. Det er imponerende. Dell har også klart å få plass til nettkameraet der det bør være, nemlig over skjermen, til tross for at skjermkanten er ekstremt smal. Kameraet har en diameter på bare 2,25 millimeter.

Pekeplaten er blant de største vi har sett, og den er følsom, presis og behagelig å jobbe med. Tastaturet er i full størrelse og mangler riktignok egne talltaster, men det har den fordelen at tastene er både store og gode.

På begge sider av tastaturet er det diskré perforeringer over et par gode høyttalere. Lydkvaliteten er flere klasser bedre enn vi er vant til i bærbare maskiner. Dell benytter en ny teknologi kalt Waves Nx 3D, og lyden er fenomenal.

Uansett hva vi installerte og prøvde å stresse maskinen med, fungerte alt smidig og uten forsinkelser på en måte som bare er mulig på en pc med solide ressurser. SSDen er lynrask, og Windows føles lettere enn noensinne. Det eneste som skjer når vi starter et avansert 3D-spill, er at turtallet på kjøleviftene øker. Det er ingen hakking, ingen forsinkelser, ingen problemer. Alt fungerer perfekt.

Med tanke på den høye ytelsen er det nesten et mirakel at batteritiden ifølge testen vår er på hele 9 timer og 33 minutter. Det betyr at du kan bruke maskinen til tunge oppgaver gjennom en hel arbeidsdag uten ekstern strømforsyning. Hadde det ikke vært for prisen, ville maskinen vært et opplagt valg. Prisen er på nesten 34 000 kroner, men XPS 15 fås også med litt lavere spesifikasjoner til en mer spiselig pris. Modellen vi testet, ligger omtrent midt på treet. Du kan altså få en enda råere versjon, hvis du er klar til å bruke en mindre formue på din neste pc.


+ Elegant og gjennomtenkt
+ Svært velkonstruert
+ Høy ytelse
– Veldig dyr


Konklusjon

Alt stemmer i den nye XPS 15, både når det gjelder ytelse, konstruksjon og utseende. Stort nærmere den optimale Windows-maskinen kommer du ikke akkurat nå.

Spesifikasjoner

Merke
Dell
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7 10750H
Skjermkort
Nvida GeForce GTX 1650 Ti
Minne (RAM)
32 GB
Lagringsplass
1 TB, SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer, 500 cd/m²
Skjermoppløsning
3840 x 2400 piksler
USB-porter
2x USB-C (Thunderbolt 3 + DisplayPort + strøm), 1 x USB-C (DisplayPort + strøm)
Tilkoblinger
SD-kort, hodetelefon + USB A og HDMI via adapter
Nettverk
Wi-FI 6, Bluetooth 5.0
Mål
34,5 x 23 x 1,8 cm
Vekt
1,83 kg
Batteritid
9 timer 33 minutter
Berøringsskjerm
Ja, ti punkter
Operativsystem
Windows 10 Pro
CPU Mark
13816,4
2D Mark
431,5
3D Mark
7448,5
Memory Mark
3079,6
Disk Mark
21299,1
Benchmark (høyest er best)
4145,8