Duka Pro er basert på en HP ProBook 450

Duka Pro

Perfekt bærbar for begynnere

av #Datamaskin #Duka
7.5

Det største plusset ved en Duka-pc er ikke selve maskinen, men det man får med på kjøpet. Duka leverer nemlig en samlet pakke med brukerstøtte på telefon og mulighet for å overlate styringen av maskinen til brukerstøtten hos Duka.

Det betyr at du ikke bare kjøper en pc, men at du også tar del i en abonnementsordning. Prisen for selve maskinen er rimelig med tanke på hva man får. I tillegg kommer abonnementet på cirka 290 kroner måneden for tilgang til brukerstøtte. Abonnementet har ingen bindingstid, så du velger selv om du vil fortsette å bruke det.

I stedet for mer eller mindre nyttige programmer som du må betale for å aktivere, får du faktisk fullt funksjonsdyktige programpakker med på kjøpet, nemlig Microsofts Office-pakke og Kaspersky Antivirus. Dessuten sørger Duka for å sikkerhetskopiere viktige filer flere ganger daglig – opptil 20 gigabyte.

Selve maskinen er en HP Probook 450. Det er en stor og tung pc som passer bedre til hjemme- enn turbruk. Til gjengjeld har det blitt plass til et eget talltastatur, og det lærer man fort å sette pris på hvis man ofte bruker regneark. Tastaturet er stort og godt å skrive på. Tastene har litt lengre vandring enn hos mange konkurrenter, så du er aldri i tvil om at tastetrykket har blitt registrert. Det er etter hvert ganske sjelden, men Probook 450 er faktisk utstyrt med en dvd-brenner, hvis du skulle få lyst til å se en film eller brenne en dvd med feriebilder. Duka Pro har til og med nettverkskontakt, noe som gjerne mangler på slankere maskiner.

Konklusjon

En god pc som egner seg best for begynnere, som primært vil ha en maskin for hjemmebruk.

Spesifikasjoner

Merke
Duka
Type
bærbar pc
Prosessor
Intel Core i3-7100U, 2,4 GHz
Skjermkort
HD Graphics 620
Minne (RAM)
4 gigabyte
Lagringsplass
128 gigabyte SSD
Skjermstørrelse
15,6 tommer
Skjermoppløsning
1366 x 728 piksler
USB-porter
3 x USB 3.0, 1 x USB Type-C
Tilkoblinger
HDMI, VGA, SD-kortleser
Mål
38,2 x 26,4 x 2,6 cm
Vekt
2,4 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Pro