Den blå knop i midten af tastaturet kan bruges i stedet for musepladen.

Dynabook Portege X30L-K-108

Portégé X30L-K-108 er en svært lett og tynn datamaskin der det til gjengjeld er spart litt på ytelsen.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Dynabook
8.0

Dynabook Portégé X30L-K-108 er en tynn og lett datamaskin som du nesten ikke merker at du har med deg i vesken.

Til tross for den høye prisen må du imidlertid finne deg i noen irriterende detaljer ved datamaskinen. Målingene våre viste for eksempel en litt lavere ytelse enn gjennomsnittet. Prosessoren og SSD-disken er de sterkeste kortene som Portégé X30L har på hånden. Grafisk er ytelsen der­imot ikke like imponerende. Det er først og fremst en datamaskin som du tar med under armen. Hvis du vil kjøre krevende programmer og spill, må du finne en raskere pc.

Datamaskinen bråket litt under den krevende testen vår, men det meste av tiden er den nesten lydløs, så du kan bruke den hvor som helst uten å bli plaget av viftestøy.

Dårlige tastaturer er tynne datamaskiners forbannelse, og dette gjelder også Dynabook X30L. Det er vanskelig å merke når tastene er trykket helt ned, og det blir du litt lei av hvis du skal skrive lengre tekster på datamaskinen. I midten av tastaturet sitter det en liten, blå styreknapp som du kan bruke istedenfor museplata. Vi klarte aldri å få full kontroll over musepekeren da vi brukte knappen, og det varte ikke lenge før vi gikk tilbake til museplata for å styre datamaskinen. Skjermen har et godt opplyst bilde med fin kontrast. Oppløsningen er bare 1920 x 1080 piksler, men det gjør ikke så mye når skjermen ikke er større. Vi hadde i hvert fall problemer med å se enkeltpiksler i f.eks. bokstaver på skjermen. Skjermen er ikke berøringsfølsom, og den har en matt overflate som ikke gir gjenskinn hvis du tar med datamaskinen ut en solskinnsdag. Du kan vippe opp skjermen 180 grader slik at den ligger flatt på bordet som en forlengelse av resten av datamaskinen.

Du får mange innganger med tanke på hvor tynn datamaskinen er. Den største overraskelsen er en port til nettverkskabel. Faktisk er porten så høy at den stikker litt ut i bunnen. En plastkant på den bakerste delen av bunnen løfter pc-en slik at den ikke hviler på porten. Den hevede bunnen gjør det også enkelt å bli kvitt varmen.

Vi satte pris på at vi kunne logge på Windows raskt ved hjelp av ansiktsgjenkjenning. Det krever en spesiell infrarød linse i nettkameraet, og det har Dynabook-pc-en.


+ Veldig lett

+ God skjerm

– Ytelsen er forholdsvis lav

Conclusion

Portégé X30L-K-108 er en svært lett og tynn datamaskin der det til gjengjeld er spart litt på ytelsen.

Spesifikasjoner

Merke
Dynabook
Prosessor
Intel Core i7-1260P
Skjermkort
Intel Iris Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
13,3"
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
2 x USB-C 3.2 Gen 2, 2 x USB 3.1
Nettverk
Wi-Fi 6E
Mål
30,6 x 21 x 1,79 cm
Vekt
904 g
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
15341
2D Mark
303
3D Mark
2990
Memory Mark
2848
Disk Mark
20801
Benchmark (høyest er best)
3202