Bærbar pc eller tablet? Med Dynabook X30W får du begge dele.

Dynabook Portégé X30W-J-10C

Dynabook Portégé X30W er en god bærbar PC som også fungerer utmerket som et nettbrett når du bretter skjermen over på baksiden.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Dynabook
8.5

Dynabook Portégé X30W har funnet en nesten perfekt blanding mellom bærbar PC og nettbrett.

X30W er først og fremst en Windows-PC som styres med tastatur og mus. Men hvis du bretter skjermen helt over på baksiden, sitter du plutselig med noe som til forveksling ligner på et nettbrett, og som ikke er mye tyngre enn f.eks. en iPad.

Hvis du vil spille må du imidlertid se deg om etter en annen PC, for grafikkkortet egner seg ikke til actionfylte 3D-spill. Bortsett fra det, er Portégé X30W en rask datamaskin, noe vi også forventer til den prisen. Vi har faktisk testet raskere datamaskiner, som var mye billigere, men da må du klare deg uten nettbrettalternativet.

Til gjengjeld merker du at det er lagt mer vekt på nettbrettfunksjonen her enn i mange andre 2-i-1-datamaskiner. Det følger f.eks. med en god penn du kan ta notater direkte på skjermen med og, i tillegg til det vanlige webkameraet, et ekstra kamera innebygd mellom tastaturet og skjermen. Når du bruker X30W som bærbar PC, peker kameraet rett opp i taket, men når du bretter skjermen i nettbrettposisjon, peker kameraet plutselig fremover slik at du kan bruke det til å ta bilder med. Det er installert en app på datamaskinen som fungerer som kamera-appen på en telefon.

Skjermen er veldig tynn, men gir et godt og lyssterkt bilde. Selv om skjermen er veldig tynn, gir skjermen bare litt etter når du vrir i hjørnene på den. Datamaskinen er i det hele tatt veldig slank, med bare 1,79 cm på det tykkeste, men den føles likevel solid takket være det slitesterke magnesiumet som kabinettet er laget av.

Øverst til venstre på musematten skjuler det seg en fingeravtrykkleser. Det er en litt merkelig plassering når du tenker på hvor få mennesker som faktisk er venstrehendte. Leseren fungerer bra, men den er noen ganger i veien når du bruker musematten til å navigere rundt i Windows. Kameraet tar brukbare bilder, og det finnes f.eks. spesielle funksjoner for å ta bilder av dokumenter, slik at du kan bruke kameraet som en improvisert skanner.

Tykkelsen tatt i betraktning – det finnes mange tilkoblingsmuligheter på X30W. Strømmen leveres via en USB-C-port på venstre side. Vi skulle gjerne hatt en port på høyre side av hensyn til fleksibiliteten, slik at vi var sikker på å alltid sitte riktig i forhold til stikkontakten. Et veldig godt 2-i-1-alternativ, med smidig overgang fra PC til nettbrett – med spesielt gode nettbrettfunksjoner.


+ Fungerer fint som et nettbrett

+ Ekstra kamera

– Merkelig plassering av fingeravtrykkleser

Conclusion

Dynabook Portégé X30W er en god bærbar PC som også fungerer utmerket som et nettbrett når du bretter skjermen over på baksiden.

Spesifikasjoner

Merke
Dynabook
Type
Bærbar pc
Prosessor
Intel Core i7-1165G7, 2.8 GHz
Skjermkort
Intel Iris Xe Graphics
Minne (RAM)
16 GB
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
13 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
2 x USB 3.1 Type-C Gen 2, 1 x USB 3.1
Tilkoblinger
HDMI, hovedtelefon, microSD-kortlæser
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mål
30,39 x 19,74 x 1,79 cm
Vekt
989 gram
Batteritid
Op til 16 timer
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Pro
CPU Mark
10695
2D Mark
387
3D Mark
2870
Memory Mark
2786
Disk Mark
14932
Benchmark (høyest er best)
3494