Det matsorte kabinet er nogenlunde lige så festligt som en gravsten.

Edge E-Sport 1660Ti/AMD

Edge E-Sport er en svært rask pc for krevende oppgaver. Dessverre støyer den litt og kunne godt hatt større lagringskapasitet.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Edge
7.6

Edge er et pc-merke som settes sammen i Skandinavia av komponenter fra mange forskjellige produsenter. Det ser man også på resultatet. Maskinen ser nemlig ut som noe vi selv kunne ha satt sammen av komponenter fra forskjellige leverandører.

Om det er bra eller dårlig er en smakssak, men det gir i hvert fall maskinen et litt industrielt preg når man ser den bakfra eller åpner kabinettet og studerer innmaten.

Selve kabinettet er en litt anonym svart boks. Den har knapt noen fysiske kjennetegn på fronten og sidene.

Innvendig ser det annerledes ut: Her finner vi en av de raskeste Ryzen-prosessorene fra AMD. Den er Edge-maskinens viktigste salgsargument og er faktisk raskere enn mange av de raskeste fra erkekonkurrenten Intel.

Hva maskinen har av regnekraft, mangler den dessverre i lagringskapasitet. I dag er 512 gigabyte for lite i en kraftig stasjonær maskin. Derfor vil nok seriøse brukere installere en ekstra harddisk for å få plass til alle filene, men det er det heldigvis også plass til i kabinettet.

Kabinettet er dessuten lett å åpne når du vil ha tilgang til komponentene. Det er bare å løsne et par fingerskruer, så kan hele siden løftes bort.

Maskinen har i alt seks kjølevifter, hvis man regner med strømforsyning, kabinett, prosessor og skjermkort. De fleste av dem er knapt hørbare, og viftene på skjermkortet hører man bare ved høy belastning. Den store prosessorviften gir likevel konstant en litt ujevn og skurrende lyd. Det blir litt irriterende i lengden hvis man har pc-en stående på skrivebordet.

Verken tastatur eller mus er inkludert når du kjøper Edge Esport-maskinen, men de fleste vil nok uansett foretrekke å kjøpe slikt selv, slik at de får noe som passer sine egne preferanser.

 


+ Rask prosessor
+ Praktisk kabinett
En del støy
For lite lagringsplass

 

Fås kjøpt fra:

www.elkjop.no


Konklusjon

Edge E-Sport er en svært rask pc for krevende oppgaver. Dessverre støyer den litt og kunne godt hatt større lagringskapasitet.

Spesifikasjoner

Merke
Edge
Type
Stasjonær pc
Prosessor
AMD Ryzen 5 2600, 3,4 GHz
Skjermkort
NVIDIA Dual GeForce GTX 1660 Ti OC
Minne (RAM)
16 gigabyte DDR4
Lagringsplass
512 gigabyte SSD (m.2)
USB-porter
3 x USB 3.0
Tilkoblinger
2 x DVI, 1x DisplyPort, 1x HDMI, 1x PS/2
Mål
44 x 39,9 x 21 cm
Vekt
9,7 kg
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
14765
2D Mark
593
3D Mark
11870
Memory Mark
2363
Disk Mark
4802
Benchmark (høyest er best)
4547