Skærmen er hævet højt over bordet, så det er nemt at svinge den op på højkant.

HP Chromebase 22- AA0403NO

Chromebase er en god og rimelig alt-i-ett-maskin, men tilbehøret som følger med lever ikke helt opp til resten.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.0

HP Chromebase kombinerer Googles operativsystem, Chrome OS, med en stasjonær pc der selve datamaskinen er innebygd i skjermen.

Resultatet er en rimelig alt-i-ett-maskin som kan dekke alle behov hvis du ikke skal kjøre svært krevende programmer eller Windows-programmer. Det mest iøynefallende med designen til Chromebase er den store, kjegleformede foten. Den merkelige formen skyldes at det skjuler seg en høyttaler i den. Høyttaleren er utviklet i samarbeid med B&O, og den har bedre lyd enn vi er vant til i denne typen datamaskiner. Lyden kan skrus høyt opp, og bassen er dypere enn det ville vært mulig hvis høyttaleren bare hadde vært innebygd i skjermen.

På grunn av høyttaleren er det ikke mulig å justere skjermen opp eller ned. Du må nøye deg med å kunne vippe den litt eller snu den rundt på høykant. Det siste er fornuftig, for du kan kjøre Android-apper i operativsystemet og mange av dem passer best når skjermen står på høykant. Det er enkelt å vri skjermen 90 grader, og da sitter du plutselig med noe som ligner en stor mobiltelefon med 22 tommers skjerm. Skjermen gir et bra bilde, men den mangler litt lysstyrke. Den berøringsfølsomme overflaten gjør det dessuten mulig å betjene appene dine som om de var på mobiltelefonen.

Datamaskinens ytelse er i den lave enden, og det kan noen ganger merkes i krevende apper. Heldigvis er de fleste appene til Chrome OS utviklet til å kjøres på trege maskiner, så Googles egne apper til Gmail, Maps og Disk kan kjøres uten problemer.

Du trenger bare koble en strømkabel i bunnen av foten for å bruke pc-en. Det følger med mus og tastatur i trådløse utgaver, så det er kun denne ene kabelen du trenger å sette i. Musen og tastaturet er ikke av spesielt høy kvalitet, så det er lurt å bytte dem ut med noe bedre.


+ Utmerket lyd

+ Skjermen kan enkelt vris 90 grader

– Dårlig tastatur og mus

Conclusion

Chromebase er en god og rimelig alt-i-ett-maskin, men tilbehøret som følger med lever ikke helt opp til resten.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
All-in-one
Prosessor
Intel Pentium Gold 6405U
Skjermkort
Intel UHD Graphics
Minne (RAM)
8 GB
Lagringsplass
256 GB
Skjermstørrelse
21,5
Skjermoppløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porter
2 x USB-C, 2 x USB-A
Nettverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5
Mål
50,8 x 17,5 x 45,4 cm
Vekt
6,98 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Chrome OS
Benchmark (høyest er best)
GeekBench: 553 single, 1214 multi