HP Chromebook x360

HP Chromebook x360 11 G1 EE

Farvel til Windows med HPs Chromebook.

av #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.7

En Chromebook er en pussig oppfinnelse. Du kan ikke gjøre stort mer med den enn du kan i nettleseren Chrome. Du er altså begrenset av de utvidelsene som kan lastes ned til Chrome og må unnvære det du måtte ha av Windows-programmer, for eksempel Word eller Excel.

Når du skal drive med tekstbehandling eller jobbe med regneark, skjer det på Google Disk og i kontorprogrammene du finner der.

Til tross for disse begrensningene får du en svært funksjonell pc til en virkelig hyggelig pris.

HP Chromebook x360 11 EE er solid konstruert i slagfast plast. Den gir inntrykk av å være en maskin som vil passe like godt i en skoleveske som på en byggeplass.

Ellers er det overraskende at en bærbar pc i denne prisklassen har berøringsfølsom skjerm. Det pleier å koste noen hundrelapper ekstra. Berøringsskjermen kommer imidlertid til sin rett  når du legger den bakover slik at maskinen forvandles til et (riktignok litt lubbent) nettbrett.

Skjermen er ikke stor, og oppløsningen er ikke imponerende. Kunne vi velge, ville vi nok ha droppet berøringsfunksjonaliteten til fordel for en bedre, mer høyoppløst skjerm.

Det er ingen tradisjonelle F-taster i den øverste tasteraden på tastaturet, som vi er vant til fra Windows-maskiner. I stedet finner vi en rekke taster til for eksempel å endre innstillinger eller å veksle mellom åpne programmer på maskinen. Det finnes også en låseknapp, slik at du lett kan sperre maskinen for folk som ikke kjenner passordet til Google-kontoen din.

HP lover opptil ti timers batteritid. Vi klarte å få opptil åtte timers driftstid, men den øker muligens med en time eller to hvis du reduserer lysstyrken på skjermen.

Den merkeligste funksjonen på Chromebook x360 er et lite kamera ved siden av pekeplaten. Det gir ingen mening før skjermen legges over på baksiden, men da kan det brukes som kameraet i en smarttelefon eller et nettbrett.

Konklusjon

Hvis du klarer deg med Google-appene, er HP Chromebook et godt alternativ til en tradisjonell Windows-pc.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Chromebook – bærbar pc
Prosessor
Intel Celeron N3350
Skjermkort
Intel HD Graphics 500
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
64 gigabyte
Skjermstørrelse
11,6 tommer
Skjermoppløsning
1366 x 768 piksler
USB-porter
2 x USB 3.1 Type-C, 2 x USB 3.1
Tilkoblinger
MicroSD-kortleser
Mål
30,6 x 20,8 x 1,95 cm
Vekt
1,4 kg
Operativsystem
Chrome OS