Perforeringene på begge sider av tastaturet skjuler gode, innebygde høyttalere.

HP Envy 13 – ab080no

Superraske filoverføringer.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.7

Billige bærbare maskiner kan til tider se ut som om produsenten har tatt en haug med standardkomponenter fra underleverandørenes tilbudskataloger og satt dem sammen i en fart. Slik er det ikke med HP Envy 13. Her er alle detaljer gjennomtenkt, fra tastaturet som er plassert i en fordypning i kabinettet, til høyttalerne som er skjult bak et dekorativt mønster på begge sider av tastaturet.

Et av de viktigste salgsargumentene er imidlertid den integrerte SSD-disken. Den er montert i et M.2-spor i maskinen, og det får virkelig fart på filoverføringene. Vi målte en helt vanvittig lesehastighet på over to gigabyte i sekundet. Stort raskere blir det ikke med dagens teknologi.

Når man åpner maskinen, presser bakkanten av skjermen ned mot bordet og løfter tastaturdelen i bakkant, slik at man får en bedre skrivestilling. Løsningen gjør dessverre at det ikke er like behagelig å sitte med maskinen i fanget.

Tastaturet har bakgrunnsbelysning, men det slipper ut en del lys i underkant av tastene. Det kan være litt irriterende hvis du sitter med en vinkel til tastaturet som gjør at du får lyset i øynene. Et annet minus ved tastaturet er at Enter-tasten er i halv størrelse. Det betyr at man lett kan komme til å treffe tasten over den.

Lyden fra høyttalerne er svært god med tanke på at den kommer fra et ganske slankt kabinett. HP har alliert seg med Bang & Olufsen og integrert høyttalerteknologien fra det prestisjetunge selskapet i datamaskinen. Bare det at høyttalerne sitter på oversiden av Envy 13 og på hver sin side, bidrar til en god stereoeffekt når du hører musikk eller ser filmklipp. På siden av maskinen sitter blant annet en kortleser for microSD-kort, uten at man først må skaffe seg en ekstern kortleser. Det er verdt å tenke på hvis man ofte har behov for å hente ut bilder av kamera eller lignende.

Conclusion

Testens mest elegante deltaker er utstyrt med nyeste teknologi for å få fart på filoverføringene, og det er merkbart.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)