Gitteret mellom tastatur og skjerm skjuler en høyttalerløsning fra B&O.

HP Envy x360 Convertible 13-ag0804no

HP leverer en fin og kompakt bærbar til en hyggelig pris, men den har et par skjønnhetsfeil.

av #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
7.8

HP x360 Convertible 13 er en pc som åpenbart er konstruert for et liv på farten. Den er lett, og størrelsen er beskjeden. Den er faktisk bare litt bredere enn den 13 tommer store skjermen som omgis av en smal ramme.

Den kompakte størrelsen og den innebygde «lydplanken» som sitter rett over tastene, gjør også at tastaturet er litt sammenklemt. Det betyr at taster som Home og End er plassert til høyre for det vanlige bokstavtastaturet. Det krever litt tilvenning når man forsøker å føle seg frem til Enter-tasten.

Høyttalerne kommer fra B&O, men du bør ikke vente deg altfor mye av lyden. Til det er plassen som er satt av til høyttalerne, ganske enkelt for liten. Det er tross alt sjelden at lyden prioriteres særlig høyt i en liten pc. Lydkvaliteten er for all del blant de beste i kategorien, men det sier faktisk ikke så mye.

Den begrensede størrelsen betyr også at de interne komponentene sitter tett, og det gjør at det er vanskelig å bli kvitt varmen. Derfor er det ingen overraskelse at viftestøyen blir ganske påtrengende når maskinen belastes med krevende oppgaver, men noen ganger støyer den også ved lavere belastning. Samtidig blir venstre side, der viften sitter, betenkelig varm.

Skjermbildet er imponerende, ikke minst den høye kontrasten. Den berøringsfølsomme skjermen gir dessverre også en del gjenskinn fra sollys og lamper.

X360 er en praktisk følgesvenn, men det er et par ting vi savner: Først og fremst hadde det vært fint hvis HP kunne droppe sin egen strømkontakt og satse på den stadig mer utbredte USB-C-standarden. Dessuten ville en fingeravtrykksleser gjort det noe raskere og lettere å logge på Windows.


+ Liten og lett

+ God skjerm

– Støyende vifte

 

Konklusjon

HP leverer en fin og kompakt bærbar til en hyggelig pris, men den har et par skjønnhetsfeil.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Bærbar pc
Prosessor
AMD Quad Core Ryzen 5, 2500U
Skjermkort
AMD Radeon Vega 8
Minne (RAM)
8 gigabyte
Lagringsplass
256 GB SSD
Skjermstørrelse
13,3 tommer
Skjermoppløsning
1920 x 1080 piksler
USB-porter
USB-C 3.1 Gen 2, USB 3.1 Gen 1 (Sleep & Charge), USB 3.1 Gen 1
Nettverk
802.11b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
Mål
30.67 x 21.46 x 1.49 cm
Vekt
1.3 kg
Berøringsskjerm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
7952
2D Mark
525
3D Mark
1608
Memory Mark
1455
Disk Mark
7118
Benchmark (høyest er best)
3054