Test af HP Omen 15-ax009no

HP Omen 15-ax009no

Kraftig spill-pc for deg som vil ha maksimal ytelse for pengene.

av #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
9.3

Produsentene utvikler i økende grad bærbare pc-er som er spesielt beregnet på dataspillere, og de inngår nødig kompromisser når det gjelder å slå fienden på den virtuelle slagmarken.

Det gjelder også HP. Omen-serien av bærbare maskiner gir nemlig imponerende og spilltilpassede ytelser både når det gjelder prosessor, skjermkort og minne.

Maskinkraften er kapslet inn i en lekker mattsvart pc med 15 tommers skjerm, der logoen på fronten og tastaturet over den veldesignede pekeplaten lyser faretruende rødt.

Bærbare maskiner med høy ytelse er gjerne tunge, tykke og klumpete, og selv om Omen ikke er den letteste bærbare med sine to kilo, så veier den en halv kilo mindre enn min kraftige bærbare fra en av konkurrentene. Det er en merkbar forskjell når man bærer med seg maskinen i en skulderveske.

HP-maskinen er dessuten langt kraftigere med sin i7-6700-prosessor og GeForce GTX 965M skjermkort med 4 gigabyte ram, som kjører de nyeste spillene så det griner. 16 gigabyte ram og SSD-disk gjør både spill- og hverdagsarbeid til en rask og friksjonsfri opplevelse.

HP har utviklet glimrende høyttalere i samarbeid med B&O. De spiller fint, men virker litt unødvendige på en bærbar spill-pc, ettersom de fleste spillere bruker hodetelefoner.

Jeg testet HP Omen i et par dager med det nye spilet Battlefield 1, som stiller høye krav til stort sett alle komponentene i maskinen. Det gikk fullstendig problemfritt, og ytelsen ved HD-oppløsning var overraskende stabil, også når jeg presset maskinvaren ved å skru opp enkelte av grafikkinnstillingene. Du bør likevel ikke forvente å kunne kjøre alle de nye spillene med svært høy grafikkytelse i 4K-oppløsning.

En av tingene som overrasker mest ved HP Omen, er at maskinen holder seg relativt kjølig, selv ved høy belastning. Flere bærbare i samme kategori blir raskt ubehagelig varme, men Omen kan jeg godt ha på fanget uten at det blir ubehagelig klamt.
 

 

Finn en forhandler:

www.hp.no

 

+ Høy ytelse
+ Enkel og funksjonell design
+ Holder seg relativ kjølig
+ Behagelig tastatur og pekeplate

Konklusjon

HP Omen 15-ax009no leverer høy ytelse i en snasen innpakning. Det bør den også til denne prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Prosessor
Intel Core i7-6700HQ (2,6 GHz op til 3,5 GHz, 6 MB cache, 4 kjerner)
Skjermkort
Nvidia GeForce GTX 965M (4 GB GDDR5)
Minne (RAM)
16 GB DDR4-2133 SDRAM
Lagringsplass
512 GB SSD
Skjermstørrelse
15,6" (Refleksfri, UWVA WLED-bakbelyst UHD)
Skjermoppløsning
3840 x 2160
USB-porter
1 x USB 2.0, 2 x USB 3.0
Tilkoblinger
1 x HDMI, 1 x hodetelefonutgang, 1 x flerformat SD-minnekortleser
Nettverk
Integrert 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN, Intel 802.11a/b/g/n WiFi og Bluettoth 4.2 (støtte for Miracaast)
Mål
38,2 x 25,3 x 2,4 cm
Vekt
2,09 kg
Batteritid
Opptil 11 timer
Berøringsskjerm
Nei
Operativsystem
Windows 10 Home 64
Annet
HP Wide HD-kamera med to mikrofoner, B&O; HP Audio Boost – to høyttalere
Benchmark (høyest er best)
3737.8 (Passmark Performance Test)