Kabinettet lyses op indefra af en skjult LED-pære i toppen.

HP Omen Obelisk 875-0905no

HP Omen Obelisk er en elegant og rask pc, men konstruksjonen gjør den vanskelig å oppgradere.

av Morten Skeldal Østergaard #Datamaskin #Hewlett Packard (HP)
8.0

En stasjonær pc behøver ikke å være en trist grå kasse som gjemmes bort under skrivebordet. Det er Omen-serien fra HP et godt eksempel på. Her har designerne fått frie tøyler, og det har de benyttet seg av.

HP Omen Obelisk, som vi har testet, er som navnet antyder inspirert av høye steinobelisker. Maskinen er slank og strengt tatt noe høyere enn den må være. Det er nemlig en del ubrukt plass øverst i kabinettet, men det er ingenting å si på ventilasjonen. Toppen er perforert med en rekke små trekantede hull som gir god lufting. En enkelt vifte på baksiden sørger for resten. Resultatet er en forbausende støysvak pc som godt kan stå på skrivebordet uten å være til sjenanse. Hele den ene siden av maskinen er dekket av en glassplate som gir innblikk til ram-modulene fra HyperX og den raske Ryzen-prosessoren fra AMD.

Er du av typen som setter pris på et flott hovedkort, vil du elske dette: Nesten alt er holdt i svart og sølv, og en skjult rød lysdiode lyssetter det hele fra oven.

Det er forøvrig en god detalj at du slipper å fjerne en mengde skruer for å åpne kabinettet. Et enkelt trykk på en stor knapp på baksiden er alt som skal til for å løsne glassplaten og få tilgang til elektronikken. Derimot er på/av-knappen øverst på kabinettet knøttliten og flukter nesten helt med kabinettet. Det gjør at den kan være vanskelig å trykke helt inn hvis man har store pølsefingre.

Dessverre er mulighetene for utvidelser beskjeden. Det er verken ledig plass til PCI Epress-kort for å gi maskinen nye funksjoner, eller ekstra ram for å supplere de 16 gigabyte maskinen leveres med. Ledningene som leverer strøm til alle komponentene, er også trukket på en måte som gjør det vanskelig å endre det opprinnelige oppsettet. Dette er altså ikke en pc for folk som liker å kunne bytte ut enkeltkomponenter.

Det potente RTX-skjermkortet fra Nvidia tar nesten hele lengden og bredden i den nederste delen av kabinettet. Kortet er særlig godt egnet til «raytracing» i spill. Det vil si at kortet simulerer lysets fysiske egenskaper, slik at speilinger og skygger virker ekstra realistiske. Det er et raskt og godt skjermkort, og HP Omen Obelisk er en god spillmaskin for deg som ikke har til hensikt å oppgradere i nærmeste fremtid.

Fås kjøpt fra:

www.elkjop.no


 

+ God ventilasjon

+ Raskt skjermkort

– Av/på-knappen

– Vanskelig å oppgradere

Konklusjon

HP Omen Obelisk er en elegant og rask pc, men konstruksjonen gjør den vanskelig å oppgradere.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Stasjonær pc
Prosessor
AMD Ryzen 5 2600, 3,4 GHz
Skjermkort
NVIDIA GeForce RTX 2070, 8 GB
Minne (RAM)
16 gigabyte DDR4
Lagringsplass
1 terabyte harddisk, 256 gigabyte SSD (m.2)
USB-porter
7 x USB 3.0, 1 x USB C 3.0, 1 x USB C 3.1
Tilkoblinger
3 x DisplayPort, 1 x HDMI
Mål
43,3 x 35,7 x 16,5 cm
Vekt
10 kg
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
13221
2D Mark
551
3D Mark
14528
Memory Mark
2051
Disk Mark
8125
Benchmark (høyest er best)
4385